Актуално! - Актуални публикации

ПРОСТО БЪЛГАРИЯ (1000 лв. за затворник, 160 лв. за пенсионер...)

12 February 2017   0

Автор Адриана Аврамова

(1000 лв. за затворник, 160 лв. за пенсионер, 660 лв. за учител...)

ПРОСТО БЪЛГАРИЯ
(1000 лв. за затворник, 160 лв. за пенсионер...)

Напоследък все си говорим колко сме бедни, колко е скъп животът, колко са ниски доходите ни, как не можем да си погасим сметките, а работим здраво и ежедневно.

Трудно е да връзваме двата края и това е нормално, след като:

Минималната пенсия в България е 161 лв., максималната е  910 лв. (броят се на пръсти пенсионерите с такава).

Минималната работна заплата в България е 460 лева,  минималната работна часова ставка 2,77 лв.

Няма да коментираме парите за осигуровки и други фондове, които уж ще се грижат за нас... някога.

В предходния ми коментар надълго и нашироко писах за това колко средства трябва да отделим, за да платим безобразните сметки за парно, ток, вода и т.н.

Добавяме и данъците, които всяка година по това време плащаме и на фона на мизерния ни живот са в колосални размери.

Да помислим как се разпределят те - плащаме на онези 240 лумпени в Народното събрание да живеят нормално.

Хубаво - поне някой в тази държава трябва да живее добре.

После от нашите пари си купуват ''служебни'' коли, плащат се командировки, плащаме им още тоалетната хартия в НС и им остават пари да захлебят с кюфтенцата в бюфета - на аванта, за наша сметка.

После имаме разни малоумни програми, които се създават, за да се точат пари. Ромите са най-приятни за финансиране и впрочем гълтат доста от бюджета - това са толкова много чавета за изхранване. Толкова много добавки за взимане.

Минаваме към други разходи като покриване на милиардите заеми, които бяха изтеглени, преминем през нескопосаното кърпене на дупките по улиците, организиране на избори и всякакви подобни ''социални  дейности'', които целят да подобрят живота ни в страната...

Хубаво - кражби, присвояване, лошо разпределение на данъците - нищо ново под слънцето.

Знаете ли обаче къде отива един тлъст процент от нашите данъци?

В затворите. При затворниците. За тяхната издръжка.

Без значение дали са зад решетките за дребна кражба или жестоко убийство, изнасилване и прочее гнусно престъпление, затворниците, повярвайте, живот си живеят.

В затвора им е топло, почиват си, има кой да им чисти и сервира топла храна – 1-во, 2-ро и 3-то, че иначе не е по европейските стандарти. В свободното време се записват на разни курсове, изнасят им концерти, гледат телевизия, спортуват,  пазаруват си от лафката в затвора или просто кротко обмислят следващото си престъпление.

Междувременно,  ние всички плащаме за тяхната издръжка, тя варира, но излиза горе-долу около 1000 лева МЕСЕЧНО за ЕДИН затворник.

За да е ОК стандартът му на живот в затвора.

Под ''всички'' имам предвид дори и близките на убитите - те са принудени да плащат на убийците на техните деца, приятели, роднини.

 За капак, на тях няма кой да помогне, нито финансво, нито психически.

Държавата не мисли за жертвите. Мисли за убийците.

Държавата не мисли за невините, мисли за грешните.

Не помага на нуждаещите се, дава на убийците.

Държавата ни, в която НИЕ бедните, невинните, с чисто досие, плащаме, за да живеят ДОБРЕ престъпниците.

Да преживяват с повече от един БГ пенсионер (160лв.). От една самотна майка.(150 лв). От едно болно дете.

От учител (660лв). От доктор.  От пожарникар.

От всички нас.

Държавата, в която да си затворник е лукс.

Просто България.

 Виж още от Актуално! »

Помиярът носи фес

Помиярът носи фес

Даже еничари не сте, защото ви липсва трагиката на принудата. Вие сте осъзнат избор, вие сте доброволно вдигнатата ръка, вие сте ръцете, които сами си навиват чалмите и сами си свалят гащите. Вие сте потурнаци по желание и дьонмета от доброволческия корпус. Вие дори нямате болен човек вкъщи, заради когото да правите трудни избори. И затова никога няма да бъдете българи с българите, турци с турците, нито антикомунисти с евроатлантиците. Ще бъдете равни единствено с помиярите и точно това трябва да пише на моралния ви гроб.

23 February 2017

Отворено писмо за Крисия

Отворено писмо за Крисия

Разочарована съм, че текстът ми не предизвика адекватна и зряла дискусия по отношение на това как славата се отразява на децата, но за сметка на това избълвахте куп гнусотии по адрес на Крисия. Което не ви прави чест, защото пред същото дете се прекланяхме само преди две години. Във ваше дясно в сайта, в графата най-четени, ще видите мой материал от 2014-та година, когато Крисия беше нашият герой и повод за радост и усмивки. Искаше ми се статията ми да стигне до нея, за да разбере, че нищо не е по-прекрасно от пълноценното детство, защото то няма да се върне.

22 February 2017

Ние - индианците на Европа

Ние - индианците на Европа

То като сме демокрация и светът толкова се вълнува от темата СЕТА, не е ли редно да се започне разговор защо подминахме опцията референдум? Това е един от най-важните въпроси за икономиката и бъдещето на страната все пак… Но за разлика от индианците, които държали да умрат на земята си, ние лесно се мятаме на самолета в поиск на по-достъпно ГМО и по-голяма плазма.

20 February 2017

Коментари


Специален коментар