Актуално! - Актуални публикации

ПИСМО ОТ ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ

12 February 2017   0

Автор Лентата

ПИСМО до президента от почернени родители

ПИСМО ОТ ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ

Отворено писмо

Уважаеми господин президент, уважаемо г-жо вицепрезидент,

към вас се обръща група почернени родители на жестоко убити млади българи - нашите деца.

Деца на Майка България.

Излишно е да се опитваме да пресъздадем мъката и чувството на безсилие, когато гледаш детенцето си мътрво, защото някой изрод е решил да се възползва сексуално и да убие 20-годишно момиче, или е посекъл друго с брадва за два лева.

Нашият живот, на всички долуподписани, приключи с последния дъх на децата ни.

Оттогава живеем, за да пазим паметта им, да  сме сигурни, че убийците им ще получат заслуженото и да се опитаме да защитим живите млади в тази държава от това да се срещнат със смъртта, преди да са опознали живота.

Далеч сме от мисълта, че вие или друг, който не е преживял нашата загуба, може да се постави на нашето място.

Но смятаме, че би било добре за момент всеки родител да помисли какво би правил, ако разбере в една спокойна нощ, че детето му е било убито по най-жестокия начин.

Едва ли има болка на света, която да се сравни с тази, когато видим мъртвите тела на децата ни. Без възможност дори за последни думи, дори за сбогом...

А какво да кажем за хората, които губят своите родители, заради нарастващата битова престъпност в малките населени места в страната?

Как да обясним на едно малко дете, че повече няма да види баба, защото е била зверски пребита и изнасилена за последните пари от пенсията си?

Как да живеем спокойно в страна, в която по улиците и дори в родните ни домове цари смърт?

Когато рецидивист напада младо и беззащитно момиче с брадва, когато пиян посяга и убива младо, здраво момче пред дискотека в столицата?

Когато изнасилват дъщерите ни, а после ги захвърлят полумъртви в парка или когато в същия този парк, няколко години по-късно посред бял ден някой убива ученик и си тръгва съвсем спокойно...

Може би бихме могли да отговорим на въпроса, ако в нашето законодателство имаше поне наченки на справедливост. Но няма.

Едни от най-жестоките убийци или успяват да избягат, преди да бъдат хванати, или са пуснати, защото някой е преценил, че не са достатъчни опасни, или, в най-добрия случай се разминават с обидно  малки присъди, за да си клатят краката на топло в затвора.

За да се хранят, за да спортуват, за да се забавляват, дори на гърба на нашите деца. А за техния комфорт плащаме ние - гражданите и ние - почернените родители. Субсидията на един затворник възлиза на 700-800 лева месечно и идва от нашите джобове. Плащаме на тези, които убиха близките ни, децата ни ...

Уважаеми г-н президент и г-жо вицепрезидент, споделяме с вас тази мъка, защото на вас бе гласувано голямо доверие от българския народ. И вие дадохте сериозни обещания за работа в служба на гражданите.

Ние сме наясно, че към вас ще започнат да валят молби от убийците на нашите близки за помилване и се обръщаме с голямо уважение, в името на всички погубени животи - не давайте амнистия на тези хора.

Нека те научат какво наистина означава да си зад решетките, лишен от свобода.  Нека да вършат задължителна физическа работа, а не да гледат телевизия в килиите.

Нека разберат, че затворът не е лукс.

Подкрепете ни и  в борбата ни да променим законите, които сякаш милват убийците, а не ги наказват.

Подкрепете усилията ни да говорим за проблема, да не забравяме убитите и да търсим справедливост за виновните.

Подкрепете кампанията ни заедно със сайта Lentata.com "Заради живота: възмездие".

Правим го в памет на убитите и в името на живите.

Ще бъдем благодарни да се запознаете с нашите искания и да да ги обсъдим лично.

 

С уважение:

Росица и Явор Кръстеви, родители на убитата Яна Кръстева

Трайчо и Надя Трайкови, родители на убитата Вероника Здравкова

Фани Белнейска, майка на убитите сестри Белнейски

Стефка Владимирова, майка на убития Пресиян

Христина  Стоянова, майка на убития Михаил Стоянов

Михаил Въжаров, баща на убития Кирил Въжаров

Ренета Тодорова, майка на убитата Женя Тодорова

Магдалена и Георгие Тодорови, родители на убитата Веселина Тодорова

Емилия Шумкова, майка на убитата Мирослава Николова

Нонка Лолова,  майка на убития Николай Димитров

И много други почернени семействаВиж още от Актуално! »

Помиярът носи фес

Помиярът носи фес

Даже еничари не сте, защото ви липсва трагиката на принудата. Вие сте осъзнат избор, вие сте доброволно вдигнатата ръка, вие сте ръцете, които сами си навиват чалмите и сами си свалят гащите. Вие сте потурнаци по желание и дьонмета от доброволческия корпус. Вие дори нямате болен човек вкъщи, заради когото да правите трудни избори. И затова никога няма да бъдете българи с българите, турци с турците, нито антикомунисти с евроатлантиците. Ще бъдете равни единствено с помиярите и точно това трябва да пише на моралния ви гроб.

23 February 2017

Отворено писмо за Крисия

Отворено писмо за Крисия

Разочарована съм, че текстът ми не предизвика адекватна и зряла дискусия по отношение на това как славата се отразява на децата, но за сметка на това избълвахте куп гнусотии по адрес на Крисия. Което не ви прави чест, защото пред същото дете се прекланяхме само преди две години. Във ваше дясно в сайта, в графата най-четени, ще видите мой материал от 2014-та година, когато Крисия беше нашият герой и повод за радост и усмивки. Искаше ми се статията ми да стигне до нея, за да разбере, че нищо не е по-прекрасно от пълноценното детство, защото то няма да се върне.

22 February 2017

Ние - индианците на Европа

Ние - индианците на Европа

То като сме демокрация и светът толкова се вълнува от темата СЕТА, не е ли редно да се започне разговор защо подминахме опцията референдум? Това е един от най-важните въпроси за икономиката и бъдещето на страната все пак… Но за разлика от индианците, които държали да умрат на земята си, ние лесно се мятаме на самолета в поиск на по-достъпно ГМО и по-голяма плазма.

20 February 2017

Коментари


Специален коментар