Актуално! - Актуални публикации

ПИСМО ОТ ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ

12 February 2017   0

Автор Лентата

ПИСМО до президента от почернени родители

ПИСМО ОТ ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ

Отворено писмо

Уважаеми господин президент, уважаемо г-жо вицепрезидент,

към вас се обръща група почернени родители на жестоко убити млади българи - нашите деца.

Деца на Майка България.

Излишно е да се опитваме да пресъздадем мъката и чувството на безсилие, когато гледаш детенцето си мътрво, защото някой изрод е решил да се възползва сексуално и да убие 20-годишно момиче, или е посекъл друго с брадва за два лева.

Нашият живот, на всички долуподписани, приключи с последния дъх на децата ни.

Оттогава живеем, за да пазим паметта им, да  сме сигурни, че убийците им ще получат заслуженото и да се опитаме да защитим живите млади в тази държава от това да се срещнат със смъртта, преди да са опознали живота.

Далеч сме от мисълта, че вие или друг, който не е преживял нашата загуба, може да се постави на нашето място.

Но смятаме, че би било добре за момент всеки родител да помисли какво би правил, ако разбере в една спокойна нощ, че детето му е било убито по най-жестокия начин.

Едва ли има болка на света, която да се сравни с тази, когато видим мъртвите тела на децата ни. Без възможност дори за последни думи, дори за сбогом...

А какво да кажем за хората, които губят своите родители, заради нарастващата битова престъпност в малките населени места в страната?

Как да обясним на едно малко дете, че повече няма да види баба, защото е била зверски пребита и изнасилена за последните пари от пенсията си?

Как да живеем спокойно в страна, в която по улиците и дори в родните ни домове цари смърт?

Когато рецидивист напада младо и беззащитно момиче с брадва, когато пиян посяга и убива младо, здраво момче пред дискотека в столицата?

Когато изнасилват дъщерите ни, а после ги захвърлят полумъртви в парка или когато в същия този парк, няколко години по-късно посред бял ден някой убива ученик и си тръгва съвсем спокойно...

Може би бихме могли да отговорим на въпроса, ако в нашето законодателство имаше поне наченки на справедливост. Но няма.

Едни от най-жестоките убийци или успяват да избягат, преди да бъдат хванати, или са пуснати, защото някой е преценил, че не са достатъчни опасни, или, в най-добрия случай се разминават с обидно  малки присъди, за да си клатят краката на топло в затвора.

За да се хранят, за да спортуват, за да се забавляват, дори на гърба на нашите деца. А за техния комфорт плащаме ние - гражданите и ние - почернените родители. Субсидията на един затворник възлиза на 700-800 лева месечно и идва от нашите джобове. Плащаме на тези, които убиха близките ни, децата ни ...

Уважаеми г-н президент и г-жо вицепрезидент, споделяме с вас тази мъка, защото на вас бе гласувано голямо доверие от българския народ. И вие дадохте сериозни обещания за работа в служба на гражданите.

Ние сме наясно, че към вас ще започнат да валят молби от убийците на нашите близки за помилване и се обръщаме с голямо уважение, в името на всички погубени животи - не давайте амнистия на тези хора.

Нека те научат какво наистина означава да си зад решетките, лишен от свобода.  Нека да вършат задължителна физическа работа, а не да гледат телевизия в килиите.

Нека разберат, че затворът не е лукс.

Подкрепете ни и  в борбата ни да променим законите, които сякаш милват убийците, а не ги наказват.

Подкрепете усилията ни да говорим за проблема, да не забравяме убитите и да търсим справедливост за виновните.

Подкрепете кампанията ни заедно със сайта Lentata.com "Заради живота: възмездие".

Правим го в памет на убитите и в името на живите.

Ще бъдем благодарни да се запознаете с нашите искания и да да ги обсъдим лично.

 

С уважение:

Росица и Явор Кръстеви, родители на убитата Яна Кръстева

Трайчо и Надя Трайкови, родители на убитата Вероника Здравкова

Фани Белнейска, майка на убитите сестри Белнейски

Стефка Владимирова, майка на убития Пресиян

Христина  Стоянова, майка на убития Михаил Стоянов

Михаил Въжаров, баща на убития Кирил Въжаров

Ренета Тодорова, майка на убитата Женя Тодорова

Магдалена и Георгие Тодорови, родители на убитата Веселина Тодорова

Емилия Шумкова, майка на убитата Мирослава Николова

Нонка Лолова,  майка на убития Николай Димитров

И много други почернени семействаВиж още от Актуално! »

Говорителката на руското външно Мария Захарова ексклузивно за Путин и азбуката!

Говорителката на руското външно Мария Захарова ексклузивно за Путин и азбуката!

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова проговори екслузивно пред Борис Анзов Медиа Мост България и за вчерашното изказване на руския президент Владимир Путин, и за азбуката по време на срещата му с македонския президент Георги Иванов.

25 May 2017

Европа, моля те, събуди се!

Европа, моля те, събуди се!

И така някога Велика Европа бе залята от милиони нелегални мигранти. Те отказват да учат езици. Отказват да се впишат в модерната, технологична, изискваща умения и знания икономика. Вместо това те искат да наложат собствените си правила на нашия континент. И така зачестиха престъпленията. Увеличиха се изнасилванията. Помните ли Кьолн, когато навръх новата 2016 г. в тамошната полиция бяха постъпили над 1000 жалби за посегателства върху жени от „клетите“ мигранти?

25 May 2017

И под индигото…Pod igoto

И под индигото…Pod igoto

Въпросът е ние какво ще изгоним с шльокавицата, погаврила се с Вазов? С мръсната вода няма ли да хвърлим и хилавото бебе, което отказва да наддава и да расте и така откак се появи техническа възможност за писане на български в мрежите, и сричащите по онова време станаха законодатели в книгоиздаването и писането на книги.

24 May 2017

Коментари


Специален коментар