Пепеляшка иска: 2 големи гърди и дебели вежди...

Пепеляшка иска: 2 големи гърди и дебели вежди...
12-02-2017г.
48
Гергана Шумкова

Ужасена, отвратена, погнусена!

Така се чувствам всеки път, когато на стената ми във Фейсбук случайно излезе Пепеляшка.

Те са много, но аз наистина не мога да ги различа, затова ще говоря за тях в единствено число, като събирателен образ на прехода, който ги опропасти.

Като във всяка приказка ще започнем с нещо леко драматично - Пепеляшка в повечето случаи е израснала в провинцията или в краен квартал на София.

Преди да се научи да пише се е научила да рисува веждите си дебели, като може би е търсила ефекта със загадъчния поглед на Моника Белучи, но по-скоро ги докарва като мустака на Филип Тотю.

Устата й също е трябвало да бъде като на Анджелина Джоли, но уви Бубето от кварталния салон за 200 лева не може да направи нещо повече от кокошо дупе, което никак не е малко, защото гарантира първите триста лайка.

Така тя вече е готова за пазара на плът.

Първо ниво е да намериш някой, който да ти напълни сутиена. Тук вече попадаш сред жестока конкуренция – т’ва Григор Димитров на „Аустрелиън Оупън” е нищо в сравнение със „Студентски Оупън”.

След люта битка в категория „кючек” печелившата си тръгва със сравнително млад и сравнително богат мъж, от когото след добро изиграване на „50 нюанса сиво” на сутринта получава чек за силикон, който често изглежда сякаш го е правил чичо Митко – гумаджията, който след пенсия припелчева на черно в гаража.

Накрая финалистките гордо позират с новото попълнение в тялото си пред палма в Дубай. Винаги обаче печелившите са сами...

А дали се крият от жена му, дали се крият от баща си или просто в правилата на приказката е забранено да се снимаш с орисника - никъде не се разбира.

Какъвто й да е отговрът от него лъха много самота. Самота, която е умело прикрита със селфита от екзотични дестинаци, от снимки с 99 рози, маркови чанти и скъпи бижута, олицетворение на една евтина „любов” без лице и име.

И понякога оглеждайки се в дебелите им вежди, закриващи празните им очи ме обхваща страх, защото не, аз наистина нямам отговор - откъде тръгва тази зараза  „празнодушие”?

Дали се предава по полов път, дали е генетично заложена в семейството или пък я хващаш от кофти приятелка.

Знам само, че това е нашият бич и наказание, защото, докато ние цъкаме и се вайкаме за тях сякаш са изключение, те се разрастват, като епидемия и се превръщат в едно „светло бъдеще” на България!

Бъдеще, което дори духовно вече изглежда, като едно кофти силиконово изпълнение на чичо Митко от гаража!

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.