Актуално! - Актуални публикации

Кофти хора ли са хората от Елин Пелин, че гонят семейство бежанци?

13 February 2017   0

Автор Ева Истаткова

Кофти хора ли са хората от Елин Пелин, че гонят семейство бежанци?

Гадни ли са елинпелинчани, че искат да изгонят сирийско семейство, мъж и жена, от своя град?

Ако съдим по Фейсбук реакции, да, много гадни са. Модерни градски хора се възмущават и пишат „СРАМ МЕ Е ОТ ЕЛИН ПЕЛИН”.

И на пръв поглед е доста безсърдечно случващото се, нали?

Гражданите на Елин Пелин не искат семейство, избягало от войната. Казват – НЕ на бежанците. А това наистина тоя път е семейство, мъж и жена, които на всичкото отгоре са получили хуманитарен статут за бежанци. Но местните, барабар с кмета като говорител на тяхното мнение, категорично ги отхвърлят.

Защо?

Защото българите са много лоши хора?

Щото са примати? Щото са жестоки? Щото шопите пък са най-гадните българи от цялото племе? Щото са егоисти без капка съчувствие и емпатия? И искат другите да страдат?

Да, ама не.

Ако не разбирате защо хората в Елин Пелин, Широка Лъка, село Доганово и т.н. се държат така – значи сте като щрауси, заболи глави в пясъка и нямате представа къде и какво сте живели досега.

Просто е.

На хората им писна да бъдат експлоатирани в името на демокрацията, да плащат данък „европейски стандарти”, а за тях никой да не се грижи и интересува. От тия хора се иска непрекъснато – да спазват правила, процедури и стандарти, да се следват европейски норми, да са ТОЛЕРАНТНИ, да се СЪОБРАЗЯВАТ с всичко и всички – Запада, проблемите на Изтока, властите по света и у нас – но с тях никой не се съобразява. От тях се изисква – да бъдат хуманни, да бъдат съпричастни, но към тях никой не е съпричастен.

Те не протестират просто срещу това сирийско семейство. Те искат тяхното решение и тяхната дума да се чува, да тежи. А те, на своето си събрание в града са решили – НЯМА ДА НАСТАНЯВАМЕ БЕЖАНЦИ. Точка. Така са преценили да устроят живота си. Така са го измислили, преценили са, че не могат и не искат да поемат грижата за бежанци.

И хоп, някакви явно по-всевишни институции идват и им натрапват нещо, което те вече са решили, че не желаят.

Какво се получава?

Че местните българи решават нещо конкретно за живота си, но пристига една сюрия хора и им казва – ВИЕ НАРУШАВАТЕ МЕЖДУНАРОДНИ КОНВЕНЦИИ И ЗАКОНИ.

Добре. А тяхното местно решение и живот не са ли нарушени???

Те нямат ли глътката въздух да решат с кого да живеят и с кого не? Питам само.

Един сириец, говорещ български, в пряко включване по телевизията, възмутен призоваваше институциите да отменят решението на кмета и града.

И викаше - „Нямате право да имате това отношение”.

Ето това е най-най-най-големият проблем на либералния свят, до който се докарахме – нямали били право да имат това отношение.

Алоооуу, хората могат да си имат, каквото отношение си искат! Не разбирате ли, че точно, защото им отнехте контрола и властта върху собствения живот, точно затова се ражда тоя отпор?!

Не е понеже са много кофти хора. А, защото и те имат мнение.

И те имат представа как искат да живеят. И на тях им омръзна да се съобразяват с имагинерни европи, стандарти и институции, докато те дори НЯМАТ ПРАВО да кажат кой искат да им е съсед, на тяхната улица, до техния двор.

Обърнете внимание: не пипайте на българите двора и не им казвайте кой да влиза там. За да не ядете бой, честно ви казвам.Виж още от Актуално! »

Помиярът носи фес

Помиярът носи фес

Даже еничари не сте, защото ви липсва трагиката на принудата. Вие сте осъзнат избор, вие сте доброволно вдигнатата ръка, вие сте ръцете, които сами си навиват чалмите и сами си свалят гащите. Вие сте потурнаци по желание и дьонмета от доброволческия корпус. Вие дори нямате болен човек вкъщи, заради когото да правите трудни избори. И затова никога няма да бъдете българи с българите, турци с турците, нито антикомунисти с евроатлантиците. Ще бъдете равни единствено с помиярите и точно това трябва да пише на моралния ви гроб.

23 February 2017

Отворено писмо за Крисия

Отворено писмо за Крисия

Разочарована съм, че текстът ми не предизвика адекватна и зряла дискусия по отношение на това как славата се отразява на децата, но за сметка на това избълвахте куп гнусотии по адрес на Крисия. Което не ви прави чест, защото пред същото дете се прекланяхме само преди две години. Във ваше дясно в сайта, в графата най-четени, ще видите мой материал от 2014-та година, когато Крисия беше нашият герой и повод за радост и усмивки. Искаше ми се статията ми да стигне до нея, за да разбере, че нищо не е по-прекрасно от пълноценното детство, защото то няма да се върне.

22 February 2017

Ние - индианците на Европа

Ние - индианците на Европа

То като сме демокрация и светът толкова се вълнува от темата СЕТА, не е ли редно да се започне разговор защо подминахме опцията референдум? Това е един от най-важните въпроси за икономиката и бъдещето на страната все пак… Но за разлика от индианците, които държали да умрат на земята си, ние лесно се мятаме на самолета в поиск на по-достъпно ГМО и по-голяма плазма.

20 February 2017

Коментари


Специален коментар