Днес значки за бременните, утре орден за осеменителите

Днес значки за бременните, утре орден за осеменителите
17-02-2017г.
30
Соня Момчилова

То дотам се докарахме.

Само дето с табели с кратка ретроспекция на битието си не сме тръгнали на врата. За да започнем да се уважаваме. Хвърляш по диагонал един поглед на житието и страданието на спътника ти по седалка и по-друго вече започваш да го възприемаш.  

Затова и бременните ще си бучат значки на ревера като едни самолетоносачи. „Бебе на борда“! И принцесата, даже с такава значка я снимали в Лондон и било много шик само у нас, както казваше мосю Маргариди :“Пустата простотия ни йощ владей“. Криворазбрана цивилизация сме си и това си е! То като не стават мъжете и пуберите на „трудните“, както нарича народът от дълбока древност жените в най-благословеното им състояние, да им наврем в очите очевидното! Да надпишем, за да е ясно!

Както правят със стоките в САЩ, първо, пише на етикета, отвори! Иначе може да захапеш сандвича с найлона, даже се било случвало и имало осъдени производители.

Ние нали искаме да ставаме като онези, които сме си избрали за цивилизационен модел?

Инициативата със сигурност е много напредничава, само да Ви кажа - много ме съмнява, че тези жени, които аз познавам и във фертилна възраст биха сложили някога подобен отличителен знак по себе си. Предполагам и във вашия кръг познати не бъка от ентусиастки да обозначават с допълнителна сигнализация издутия си корем.

Вярно, че голата холивудска мадона Деми Мур връз корицата на Венити феър и естествените и последователки по кориците на списанията у нас се възприемаше, като връх на естетската разкрепостеност и апотеоз на гордото майчинство, но у нас лафът „боса, бременна до печката“ все още е най-лаконичното и точно описание на безотрадното битие на модел „бъдещата майка“, разпространен широко на територията на пазарната ниша България, която след приемането на СЕТА, освен че ще получи значка, ще придобие и шанса да се изсели вече легално и в Канада.

Така че стискайте зъби горди български майки и ако значките не умилостивят напушените хлапета в метрото и киселите мъже в автобусите, скоро и вие на борда!

Не стига, че приличате на „Джъмбо джет“ поне за това „на борда“ да се погрижите.  Защото у нас е трудно. Все по-трудно и с …осеменителите. Затова се топим. Според ЦРУ, писаха вчера из Интернет, по 10 души на всеки час или почти…Не помня по колко, но скоро няма да останем.

Така че, като сте почнали, Фандъкова и компания, да уважавате гражданите, които все още се възпроизвеждат, помислете и за осеменителите. Непременно има нещо в опита на старите демокрации.

Нещо, което ще принади към приказката за принцеси и инфанти, още аристократизъм, този път за татковците.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.