Крисия, защо?

Крисия, защо?
18-02-2017г.
315
Адриана Аврамова

Всички знаете коя е Крисия - прекрасното дете, което доби популярност с таланта и харизмата си в „Шоуто на Слави”. С месеци слушахме нейните страхотни изпълнения и се радвахме на скромната й и по детски чиста душа.

После Крисия ни представи на детската Евровизия - това беше един от моментите, в които цяла България седеше пред телевизорите, за да стиска палци на своя герой - малката принцеса.

А тя успя да се класира на второ място, макар в сърцата ни да беше първа.

Това беше преди може би 2 години.

Оттогава сякаш по-малко слушахме за Крисия, може би тя самата се скри, за да си почине, може би медиите решиха да спрат да се занимават с нейните родители, парите им, оценките й в училище и всичко останало.

Преди дни ми попадна статия със заглавие от типа на „Вижте на какво заприлича Крисия”. Отворих от любопитство - да прочета последната простотия, която са измислили за момичето.

Оказа се, че качените снимки в статията са реални, а Крисия е неразпознаваема. Нещо повече, няма и спомен от детето-чудо.

На снимките в провокативни пози, подчертани с грим очи, присвит поглед, нацупени устни и дълги, остри нокти ала Гери-Никол и Камелия, позираше Крисия.

Крисия, която е на 12 години. Крисия, която порасна пред нас, а сега не прилича на себе си.

Гледайки тези фотоси, се сетих за една моя статия преди години (http://www.lentata.com/page_5696.html), когато изгря звездата на момичето. Беше по повод децата-чудо и как те трябва да бъдат пазени, за да не попаднат в капана на славата, популярността и проблемите, които идват с тях.

Тогава дадох пример със звезди като Майли Сайърс и Линдзи Лоън, които цял свят обожаваше като малки от филмчетата на Дисни, а в момента, който станаха на 17-18, разбрахме колко им е тежала славата. Забъркаха се с наркотиците, разни секс скандали, постоянни провокации и кариерата им тръгна някак надолу.

Сякаш години наред са били притиснати в телата на милите и невинни деца, които трябваше да играят и в един момент всичко насъбрано просто избухва.

Много исках това да не се случи с Крисия, защото е едно чудесно момиче, което заслужава да има своя път и много успехи, но...

Опасявам се, че лишаването от пълноценно детство на деца като нея има своите проблеми.

Сериозно, седя и гледам снимката с острите нокти и се питам как е възможно 12-годишно момиче да има такива. Може би е желание да изглежда добре на екрана, да прилича на по-възрастните популярни личности, но хора, това е ненормално.

В предходната ми статия по темата, бях написала, че се надявам, когато Крисия стане на 12-13, да не чувам по неин адрес думи от по-големи „батковци”, които да цъкат гледайки снимките й и да казват: ”Тая си го търси, вече става за е . . .е”.

Но с тъга съобщавам, че вече чух тези думи.

И продължавам да се питам - присвитият поглед, устните, позите ... защо?

Защо допускате детето, което малки и големи сочехме за пример да тръгва по онзи, другия път?

Повярвайте, така се почва - грим, селфита, нокти... после са дрехите, бельото, боядисването на косата... за по-натам не ми се говори.

Ще попитате защо се бъркам в живота и външния вид на детето-чудо Крисия? Нали има родители, нали има глава на раменете си?

Ще ви кажа - по същата логика, по която вие се бъркате в живота на Гери-Никол, например, само че тук говорим за една немалка разлика във възрастта.

Вярвам, че всеки човек има правото да се самоизразява и да изглежда по начина, по който желае, независимо от общоприетите норми, но ...когато говорим за дете, е леко притеснително.

За финал, надявам се статията да стигне до Крисия и да разбере, че е написана с изцяло добри чувства. Защото е прекрасно дете и заслужава да има своето пълноценно и красиво детство, а за всичко останало има цял живот време.

И най-вече, защото имаме нужда от деца-чудо и деца за пример, и не искам да загубим Крисия като такъв. И без това са ни малко.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.