Защо ви пречи трибагреникът?

Защо ви пречи трибагреникът?
03-03-2017г.
37
Ева Истаткова

От сутринта, един след друг, статуси валят.

Срещу „патриотарщината“, срещу про-патриотичните статуси, ама що сега масово хората си били слагали трибагреника, пък иначе псували държавата, ама откъде накъде проявявали родолюбие само в един ден, трябвало всеки ден да говорят същото, ама те тия псевдо-патриоти, видиш ли, само се биели в гърдите, че са българи и то само във Фейсбук, а иначе са жалки неудачници, недостойни да претендират за родолюбци, и още – к‘ъв бил тоя показен патриотизъм на 3-ти март, то не се изразявало патриотичност със статуси и снимки на националния флаг, а трябвало да предприемат някакви по-така резки действия, като например – да не ходят никога, ама никога в чужбина, да не роптаят срещу държавата (нищо че тя ти е**ва майчицата), да не мрънкат (нищо, че бюрокрацията и дефицитът на справедливост в тая държава те разплаква всяка минута), дума да не обелват за Терминал 2 (нищо, че ежедневието ти е разказало играта под копитото на безчестни политици и дваж по-безчестни псведобранители на неолибералните ценности) и да цитират Левски, Ботев и възрожденците от сутрин до вечер по всяко време (иначе се смята за проява на лош вкус, ако това е само по празнични дни, нищо, че именно празниците са поводите за честване на живота и достойнството на тези герои).

Не можело човек да се гордее, че е българин само в един ден, викат от статусите. Трябвало всеки божи ден и всяка божа секунда от  твоя живот да демонстрираш българщината си и никога, ама никога да не недоволстваш от живота си.

И особено да не даваш примери, че животът в чуждите държави е по-хубав.

В противен случай, ти си обявен в тия статуси за жалък псевдо-патриот и да си го кажем направо – псевдо-човек. Я, по-добре си изтрий Фейсбука и си мълчи завинаги, нежели да си постнеш трибагреника българския, на българския празник – 3 март – Освобождението.

Чета и си мисля, какво може да направи човек, ако иска да избегне това цунами на гнева, този фейсбукарски съд?

Защото представете си – ставаш днес и ти е едно такова празнично, и отвътре нещо те побутва да си постнеш бяло-зелено-червено на стената, а в главата ти звънтят думите „Тоз, който падне в бой за свобдоа“… Шшшт! Заглушете ги.

Тихо. Не се издавайте пред общността, че днес ви е празнично, заради празника на България! Вие малки псевдо-патриотчета, да не сте посмели да проявите позив на родолюбие и гордост! Ще си мълчите и ще се правите, че не знаете коя дата е днес! Ясно?

Дори ви предлагам да спазвате мини кодекс по безопасност на днешния 3-ти март. Ето правилата:

1.      По никакъв повод и пред никого не си позволявайте да споделяте снимки, статуси, видеа и каквито и да било изображения с патриотична символика.

2.       Не признавайте, че знаете каква дата е днес. Избягвайте максимално да допълвате датата 3 март с думи като „Освобождение“, „Национален празник“, Герои“, „История“, „Памет“.

3.      Правете се, че нищичко в днешния ден не ви вълнува и сърцето ви не трепва пред никой възрожденски цитат и никоя патриотична песен – иначе, ще се издадете, че сте съпричастни към днешния празник, което автоматично значи, че през останалите дни сте жалки псведо-патриоти и жална ви майка…

4.      Ако някой ви провокира с директни въпроси – Какъв ден е днес?, Ти празнуваш ли?, И какво мислиш за профилна снимка с трибагреник във Фейсбук? – Избегнете  конкретните отговори. На мига сменете темата, разкажете някоя драматична история от детството или споделете свой огромен проблем, който имате напоследък, като не оставяте и следа от съмнение, че в съзнанието си имате яснота, че днес е денят на  българското Освобождение.

5.       Ако много силно ви се прииска да слушате песни, обвързани по какъвто и да е  начин с историята, родолюбието, символиката на Освобождението и героите ни – не го правете публично! Не усилвайте много звука, за да не ви чуят съседите, че ще ви обявят за псевдопатриот веднага, а може и статус срещу вас да напишат. И не споделяйте за вълненията си с никого! Най-малкото във Фейсбук.

Така. Ако се придържате към тези простички правила, никой няма да заподозре, че днешният празник е важен за вас.

А и последно – спазвайте хигиена в общуването и НЕ ЧЕСТИТЕТЕ наляво и надясно празника. Все някой ще ви издаде, че ви е трепнало сърцето в днешния ден. А после знаете, жална ви майка…

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.