Дойде Тръмп и ИДИЛ взе да залязва.

Дойде Тръмп и ИДИЛ взе да залязва.
09-03-2017г.
20
Лентата

Ти да видиш. Дойде Тръмп и ИДИЛ взе да залязва.

П.С.

А сега сериозно. Администрацията на Тръмп направи две много важни промени по отношение на политиката си в Сирия:
1. Администрацията на Обама отиграваше през цялото време една доста мръсна схема - атакуваше ИДИЛ само в полза на кюрдите и иракската армия и се опитваше да ги "насочи" да воюват със сирийската армия. Никога, ама никога американците не са притеснявали ИДИЛ, когато те атакуваха Асад. За първи път едва преди броени седмици американската авиация атакува тиловете на ИДИЛ, докато САА настъпваше към Палмира и по този начин, американците допринесоха за победата. 
2. Американците спряха голяма част от помощта за "умерените" в другите части на Сирия, което отново косвено даде възможност на сирийската армия да отдели повече сили за борба с ИДИЛ и резултатите са очевидни. За първи път от началото на войната САА има възможност да провежда две големи операции срещу ИДИЛ едновременно (при Палмира и на изток от Алепо).

По-интересното е друго - американците действат без да афишират някаква нова специална политика, но прекратяването на помощта за "умерените", особено в Идлиб, много помага на САА да се пренасочи срещу ИДИЛ. При предишната американска политика това беше невъзможно.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.