Специален коментар -

ДЕЕБА ЛГАРИЯ

13 March 2017   0

Автор Мартин Карбовски

ДЕЕБА  ЛГАРИЯ

Ако българите бяха умни, щяха под лупа да следят какво става в Европа. Както и между Европа и Турция. Защото за беда, не знам дали знаете, но между Европа и Турция се намира България.

Къде е днес България?

Докато Турция всеки ден показва мускули, тропа по масата и заплашва, ние тихо седим в ъгъла и се надяваме фитилът на бурето с барут да е много, много дълъг. И да ни заобиколи.

Затова днес ми се ще да съм турчин, деца. Казвам ви го по най-тъжния начин.

Защото да си турчин днес е сериозна гордост. А да си българин е следното:

Турският посланик участва директно в нашите избори. Дали може българският в Анкара, нашата Надежда Михайлова, да направи нещо подобно - примерно да отиде при едно българско семейство и да го посъветва нещо за едни избори?

ДОСТ и Местан агитират на турски. Това къде може да се случи? Сещате ли се? Да, в Македония може да се случи.

В Македония искат албанска платформа. Сещате ли се?

Френският посланик у нас ни нарича "плачлива периферия". А Франция пусна турските министри да агитират за Ердоган.

Една приятелка се шегува във Фейсбук: ерДоган, ерМалък, Ю, Я.

Страшна шега, нема що.

Някой български посланик в Европа дали би си позволил такава волност? Малко реципрочност нямаше да е излишна срещу тази блудница Европа.

Ние им мълчим.

Няма официална реакция от никого. Или ако има е толкова тиха, че е смешна.

Един Курумбашев се ядоса на френския посланик и го накара да се извини в Туитър. Курумбашев е евродепутат - а останалата държава?! Същият червен депутат имаше дързостта да нарече Европа на две скорости модерен апартейд! Някой друг нещо да каза за тая ужасна идея? Някой да има мнение?

Тихо. Трайте си.

Следете внимателно всички наши мишки в Европарламента. Под лупа ги вижте какво гласуват за СЕТА, как се държат, когато на България й се казва - дайте комисар, ама да е жена, приемете бежанци, ама ги дръжте при вас и така нататък идиотщини.

Някой от нашите депутати в ЕП няма ли да попитат поне - каква е тази дискриминация нашият комисар да е жена. Ами, ако нямаме подготвена жена? Ами, ако бяхме Турция, щяхте ли да настоявате по същия начин, че полът определя качествата на един политик?

Седят българите и се чудят де е България в тази ситуация.

Децата вече не пеят старата Вазова песен. Те припяват на новия ни химн, химнът на мишките, които тихо псуват липсата на политическа воля и смелост. И в новия химн на мишките се пее:

Дееба Лгария, Дееба Лгария, тралала.

Под лупа трябва да гледате какво става в Брюксел и в Европа. И в Турция. Защото, ако не знаете де е България, пак ще ви кажа - тя е между Европа и Турция.

За наш ужас.

 Виж още от Специален коментар »

НАЦИОНАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ НА КУЛТУРАТА, лято 2017

НАЦИОНАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ НА КУЛТУРАТА, лято 2017

Председателство е, жътва е. Държавата е в самосрив. Държавата ни е камикадзе с папионка, разказващо смешки преди всеобщия взрив. Медията е курва в позитивен ступор, тихо мастурбираща с брюкселски вибратор. А нацията?! Нацията се мрази и се цепи като историческа юфка, разпада се на индивидуален прах и се влива в пролетарската кал на чужди държави. Суша е, пейте робини, пожарът вече блести в тъмнината на оскотяването, клечката е близо.

28 June 2017

ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ФЕЙСБУК ГРУПА

ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ФЕЙСБУК ГРУПА

Наложеният блок беше заради епично смешни причини - стари постове на голия ББ (Иван Бакалов), изказване на Кошлуков за ДС отпреди години, карикатура с етническо значение (Комарницки), цитати за фашистите и гърците от Ирини Закидис (с нейна снимка на пленени фашистки знамена). И още много хора - цялата Фейсбук интелигенция беше спряна за кратко. Беше предупредена, че с някои неща шега не бива.

26 June 2017

Facebook REBEL

Facebook REBEL

Фейсбук ми е нужен, защото не цъкате директно в сайта Лентата, който няколко НПО-та искат да забранят. Вие цъкате на профилите. Нещо като пощата между нас да е в ръцете на фашистите. Няма как, пак ще я ползваме. Но искам да ви попитам как е възможно да те спират да говориш на определени теми, а за други - ебавката да е безкрайна. Само това искам да попитам вас, които влизате в електронното русло.

14 June 2017

Коментари


Специален коментар