Фейсбук наръчник за оцеляване

Фейсбук наръчник за оцеляване
16-03-2017г.
31
Лентата

На този ден. Нищо не се е променило.

Кратък наръчник по оцеляване във Фейсбук

Първото основно правило за оцеляване във фейса е да не се набиваш на очи. Ако вземеш да се набиеш, много скоро - икскюз май френч – ще ти го набият. За нула време ще ти излезе име я на суетна кокона, я на самовлюбена егоцентричка, я на ‘абе тая крава за каква се има бе’. Силно препоръчвам спазването на три лесни и прости правила, които ще ти гарантират спокоен сън и здрава перисталтика:

1) Бъди сива мишка. Не поствай нищо натрапчиво, което би смутило спокойствието на неспящата фейсбук съвест. Споделяй котенца, слънчеви изгреви, дъждовни залези, мъдри мисли, песни на АББА и от време на време своя снимка от Каваците или Банско.
2) Ако ще защитаваш кауза, нека е безвредна. Включи се в групи като „какво четеш“, „какво да сложим на коледната трапеза“ и „колко често да правим фелацио на мъжа си“. Там ще можеш да спориш на воля с още три хиляди домакини за предимствата на „Малкия принц“, смилянския боб и перманентния мензис.
3) Никога, никога, повтарям – никога не пиши на политически теми. Хеле па, ако си жена. Първо, всички знаят, че жените са прости и нищо не разбират от политика. Разрешава ти се само да лайкваш мъжки статуси за газопроводи, свалени самолети и бежански поток. Второ, ако все пак решиш да пишеш, задължително се придържай към модерните течения. Всички знаем колко е куул да си красив, умен и толерантен. Практикувай щедро популярните онлайн солидарност и безвреден активизъм – оцветявай си снимката при всяка световна трагедия или всеки западен празник. Така ще си изградиш репутацията на мега яка пичка с правилна евроатлантическа ориентация. Внимавай много с непопулярни тези, заклеймени като ретроградни и назадничави. Ти може наивно да си мислиш, че един от компонентите на демокрацията е свободата на мисълта и словото и какво пишеш на твоята стена си е само и единствено твоя работа, но това не е така. Не забравяй, че всеки съвременен демократ получава зловещи газове точно от твоята свобода на словото и има право тутакси да те обвини в платен путлеризъм. Нищо, че той самият е на хранилка към някое НПО. Не се опитвай да коментираш факти – всички знаем, че фактите не са важни. Важно е да се громи противникът.

Начи, само да съм видяла от тук нататък някоя жадна за внимание кикимора, която да разсъждава на стената си за международното положение. Предупредени сте.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.