Как така сме против задължителните ваксини?

Как така сме против задължителните ваксини?
19-03-2017г.
66
Милена Янинска

Сега е модерно да не се ваксинира. Минаха времената, когато е било модерно да се. Защото е спасявало животи.

Днес това вече явно не е от първостепенно значение. Днес е по-важно да сме нейчър френдли и алтернативни.

Обаче!

Да. Всеки родител да има право да решава за детето си. Да. Информиран избор. Но кой информира, как информира. Гугъл е блато от думи, теории и конспирации. Гласът на лекарите се заглушава от масовата истерия и фанатизъм.

Медицината е спасила милиони хора, благодарение на ваксините. А днес предлагате да се върнем в самото начало и да оставим нещата на естествен подбор? Защо?

Защото онези страшни болести са минало свършено?

Не са. Периодчино разбираме за епидемии от „отшумели“ зарази, които се появяват отново именно, защото намират приемници. Приемници са всички без ваксини, но и онези – с имунизация стават уязвими, защото науката лекува, но не прави чудеса.

Аз съм против моето дете да бъде изложено на риск, защото хората правят „информиран“ избор.

Аз също съм направила своя избор и не мисля, че той има по-малка тежест или валидност. Или по-недостоверна информираност.

„Моята свобода свършва там, където започва твоята.“ Нелепо е свободният избор на едни – да бъде заварено положение за други.

Това, че детето ми е ваксинирано, не означава, че то е недосегаемо от съответните болести, а че би трябвало да се справи с тях, ако го достигнат. Би трябвало, обаче!

Защото на този процес влияят хиляди други фактори и в детската градина – където децата си предават бактерии по-бързо, отколкото играчки, децата на родителите с информиран избор са опасни за моето дете. То от своя страна не представлява заплаха за тях! Не ми звучи справедливо.

Нещо повече!

Информирайте се за характера на болестите, срещу които ваксинираме задължително. Много родители, направили избор да не имунизират децата си заливат пространството с ужасяващи, свирепи примери за усложненията от една ваксина. Аз няма да направя подобно нещо, въпреки че бих могла, само ще помоля – информирайте се – едра шарка, полиомиелит, менингит. Информирайте се.

Защото в другите страни не са задължителни?

Да. В много страни, в доста развити страни, имунизациите не са със задължителен, а с препоръчителен характер. Там обаче лекарите информират родителите за всички рискове и плюсове от решение в едната или другата посока. И (ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ) процентът на майките, които се отказват от препоръчителните ваксини е изключително нисък!

Въпреки това – епидемиите тръгват наново. Защото заразите са навсякъде около нас. Не е смелост да избереш отсъствие на имунизации. Безотговорно е.

Предполагам и затова в недоразвити и силно-влияещи се от модни тенденции, чули-недочули държави като нашата, задължителният характер е необходим. Обществото не е дорасло да прави зрели избори. А това личи и по всичко останало.

Защото ваксините съдържат живак и отрови, които покосяват детския организъм?

ФАКТ е, че повечето ваксини съдържат антигени – част от болестта, срещу която организмът сам си изгражда антитела. Не гледайте етикета на ваксините, гледайте етикета на желираните бонбони, чипсовете, мак доналдс, баунти, сладоледите и всичко друго, което присъства в ежедневното меню на най-скъпите ни. И после ми обяснявайте откъде идва аутизмът.

Защото отслабваме имунната система на децата си?

Какъв по-точно имунитет мислите, че има вашето дете?

Ако расте в планината сред чинари и диви мечки ще има отличен имунитет и силен организъм, който да остоява на външни атаки. Но нашите деца ходят на детска градина, на училище – при повече от 20 деца в едно затворено помещение, за какъв имунитет и сила на организма говорим?! Как да се изгради, как да се запази?

Защото фармацевтичните компании правят бизнес и пари на наш гръб?

Естествено. Но това не става безразборно и безконтролно. Тестове, комисии, организации проверяват и одобряват лекарствата с достъп до нас. Информирайте се. Колко медикаменти са свалени само заради подозрения за риск.

Тайният план за унищожение на човечеството, вярвам, е далеч по-сложен и засяга съвсем други нива на покушение.

А и – като гледам – няма нужда от мега-целенасочени действия и труд в тази посока – ние и сами можем да си навредим достатъчно качествено. Докато се информираме.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.