Специален коментар -

СМАЙВАЩА КАМПАНИЯ

24 March 2017   1

Автор Мартин Карбовски

СМАЙВАЩА КАМПАНИЯ

Смайващо глупава.

На тези избори никой не измисли нищо ново като послания, като идеи, образи и говорене. Имало е много скучни кампании, но тази беше правена сякаш някой си пазеше идеите за друг път. И явно другият път е близо.

БСП се държи като победител.

БСП има две правилни решения за 27 години демокрация - едното е плоският данък, другото е президентът Радев. Но истината е, че дори и да победи, на БСП няма да бъде разрешено да управлява. Което наистина ще е смайващо. И престанете да експлоатирате Ламбо - създайте нов мит, докога ще търкате като лотария стария артист?!

ГЕРБ са кошмар.

Никой досега не е агитирал с посланието за искрата, която може да ни подпали чергата. ГЕРБ го направиха. Явно се чувстваха несигурни. ГЕРБ обаче са две партии в едно - едната е партията-автобус на Борисов, втората са първичните партийни организации на Цветанов. И втората партия на Цветанов има голям шанс да се върне на власт. На нейна страна са всички политически комбинации. Но иначе ГЕРБ са кошмар - те прикоткаха дори хора, които са ги обявили за престъпници. Сещате се кого. Така ли се става депутат, така ли си правите кадрите? Много съм любопитен какъв е бил разговорът между Антон Тодоров и Борисов? Ами той ви нарече ШАЙКА в цяла една книга, а сега ви е в листите. Принципно положение.

ДПС бяха патриотите на тези избори, да ме прости Джамбазки.

Те показаха, че не слушат никого отвън. И че са нужни - дори и да ги мразите. Интересно защо ДПС не се опита да затвори границите, а това се опитаха да маркират Обединените патриоти, които казаха хубави неща, но изглеждат като бели баскетболисти, които чакат черните да им дадат топката.

РБ и Светльо Витков може и да се откопчат от 4-те процента. Светльо и Венци Мицов имам за приятели. Гледах ги със свито сърце. Пожелах им успех, дори и в тази нечиста конфигурация да са пънкари, а да са и солташак на солташака на Борисов. Но си остават наши хора. Чакам да ми се направят на депутати, да нямат време - и да ми се надуят. Това вече няма да ви простим. Както и няма да простим, че някъде в клип на РБ се спомена че те, РБ, спрели емигрантите. Нещастници, на които задникът им не е помирисвал граница.

Най-ми е свито сърцето за Нойзи и Нова република. Остатъците от НАИВНОТО СИНЬО, носталгията по нормални избори - това не доби плът. Нойзи, човече, свободата не крачи заканително. Ердоган го прави.

Нова република получава награда за най-глупав клип. БСП имаше и по-глупави, но от тях го очаквахме. Най-тъпият клип беше на генерал Атанасов, който застреля корупцията и беззаконието в някакви мишени. Това не беше просто тъпо - беше лъжа, защото генералът е от 20 години в политиката и досега не е застрелял корупцията. А няма как да не я е срещал.

Колко ли е струвал този клип?

Марешки ще е патерица на Борисов. Ако остави такива цените на бензина, докато е на власт - ще отида да зареждам при него. Но иначе очаквам Марешки да покаже на българите, че са "трай коньо за евтин бензин". Сиреч - пълни идиоти. Ще вдигне цените и ще го забравите. Марешки ви купи за стотинки. Което щеше да е гениално - но в Африка.

Да, България загубиха. Удряха ги отвсякъде и загубиха в опита си от неправителствена организация да станат правителствена. С еничари като Емил Джа ще имат каса от парите на данъкоплатците. Дано им стигне. Те не трябваше да се съгласяват с образа си на най-гадни неолиберали. Но така им се получи. Неолиберали са. И то фашизирани. Ок, някои от тях само.

ДОСТ са заплаха за България. Парадоксът е, че колкото й процента да вземе партията на Ердоган в България, тя ще се храни от моите и вашите пари. Стотинките - от нас, жълтиците от Султана.

Смайващо е как никой не разбра какво предлага ДОСТ. Защото говореше на чужд език. ДОСТ прави избори в България с друга нация, пренебрегвайки самите българи. А това е страшно. Дано да е и част от загубата.

Смайващо никой не стана лице на идея. Никой не стана интересен, никой нищо не направи в тази кампания. Тя приличаше на стрелба по мишени, но стрелците си пазеха истинските патрони за друг път.

Нищо ново в София няма да има в неделя. Онова, което нямаме пак е по-важно от случващото се. А ние нямаме много неща - възможности като Льо Пен, като Орбан, като Тръмп. Нови политически реалии като нов консервативен проект тук не могат да се случват, защото всички искат да получат от политиката пари, а не идеи.

Затова, другарко Хилъри, тук има сто либерални проекта - защото ги храниш, защото хранилката е важна, не идеите, не бъдещето, не държавата.

Смайващо, нали?

Смайващо е как никой не инвестира и не ползва социалните мрежи, нашите политици са като неандерталци в новия начин на общуване. Не, неандерталците щяха да се справят по-добре, защото нямаше да ползват русофобията и Путин, за да плашат гаргите. Троловете ви са стари просто. Но то кой ли е млад в тая страна.

Смайваща кампания. Нищо ново, което е много лоша новина.

Светът се променя. Българите днес взимат двайсетте си лева и отиват да пият нещо.

А държавата им отива в канала. Истанбулския, най-близкия.Виж още от Специален коментар »

Какво ни взе демокрацията

Какво ни взе демокрацията

Демокрацията или онова, което наричаме с това име в тази страна - ни отне образованието. Отне една пациентолюбива здравна система. Която съвсем не беше безплатна. И съвсем не беше съвършена. Но работеше. Днес живеем в свят, където е модерно да се отричат ваксините, отрича се и робството. В този смисъл, това е анти-система на здравеопазване, това е анти-образователна система. Демокрацията ни отне сигурността.

19 March 2017

България за НЕбългарите, очаквайте скоро

България за НЕбългарите, очаквайте скоро

България няма да бъде за българите, а те ще бъдат само едни от многото по днешните й земи и без никакви претенции за изключителна собственост. Ще могат да използват майчиния си език, но той вече няма да е единственият официален. Ще могат да се кръстят от дясно на ляво, но православието вече няма да е традиционното вероизповедание.

17 March 2017

ДЕЕБА  ЛГАРИЯ

ДЕЕБА ЛГАРИЯ

Седят българите и се чудят де е България в тази ситуация. Децата вече не пеят старата Вазова песен. Те припяват на новия ни химн, химнът на мишките, които тихо псуват липсата на политическа воля и смелост. И в новия химн на мишките се пее: Дееба Лгария, Дееба Лгария, тралала. Под лупа трябва да гледате какво става в Брюксел и в Европа. И в Турция.

13 March 2017

Коментари


Специален коментар