Специален коментар -

СМАЙВАЩА КАМПАНИЯ

24 March 2017   1

Автор Мартин Карбовски

СМАЙВАЩА КАМПАНИЯ

Смайващо глупава.

На тези избори никой не измисли нищо ново като послания, като идеи, образи и говорене. Имало е много скучни кампании, но тази беше правена сякаш някой си пазеше идеите за друг път. И явно другият път е близо.

БСП се държи като победител.

БСП има две правилни решения за 27 години демокрация - едното е плоският данък, другото е президентът Радев. Но истината е, че дори и да победи, на БСП няма да бъде разрешено да управлява. Което наистина ще е смайващо. И престанете да експлоатирате Ламбо - създайте нов мит, докога ще търкате като лотария стария артист?!

ГЕРБ са кошмар.

Никой досега не е агитирал с посланието за искрата, която може да ни подпали чергата. ГЕРБ го направиха. Явно се чувстваха несигурни. ГЕРБ обаче са две партии в едно - едната е партията-автобус на Борисов, втората са първичните партийни организации на Цветанов. И втората партия на Цветанов има голям шанс да се върне на власт. На нейна страна са всички политически комбинации. Но иначе ГЕРБ са кошмар - те прикоткаха дори хора, които са ги обявили за престъпници. Сещате се кого. Така ли се става депутат, така ли си правите кадрите? Много съм любопитен какъв е бил разговорът между Антон Тодоров и Борисов? Ами той ви нарече ШАЙКА в цяла една книга, а сега ви е в листите. Принципно положение.

ДПС бяха патриотите на тези избори, да ме прости Джамбазки.

Те показаха, че не слушат никого отвън. И че са нужни - дори и да ги мразите. Интересно защо ДПС не се опита да затвори границите, а това се опитаха да маркират Обединените патриоти, които казаха хубави неща, но изглеждат като бели баскетболисти, които чакат черните да им дадат топката.

РБ и Светльо Витков може и да се откопчат от 4-те процента. Светльо и Венци Мицов имам за приятели. Гледах ги със свито сърце. Пожелах им успех, дори и в тази нечиста конфигурация да са пънкари, а да са и солташак на солташака на Борисов. Но си остават наши хора. Чакам да ми се направят на депутати, да нямат време - и да ми се надуят. Това вече няма да ви простим. Както и няма да простим, че някъде в клип на РБ се спомена че те, РБ, спрели емигрантите. Нещастници, на които задникът им не е помирисвал граница.

Най-ми е свито сърцето за Нойзи и Нова република. Остатъците от НАИВНОТО СИНЬО, носталгията по нормални избори - това не доби плът. Нойзи, човече, свободата не крачи заканително. Ердоган го прави.

Нова република получава награда за най-глупав клип. БСП имаше и по-глупави, но от тях го очаквахме. Най-тъпият клип беше на генерал Атанасов, който застреля корупцията и беззаконието в някакви мишени. Това не беше просто тъпо - беше лъжа, защото генералът е от 20 години в политиката и досега не е застрелял корупцията. А няма как да не я е срещал.

Колко ли е струвал този клип?

Марешки ще е патерица на Борисов. Ако остави такива цените на бензина, докато е на власт - ще отида да зареждам при него. Но иначе очаквам Марешки да покаже на българите, че са "трай коньо за евтин бензин". Сиреч - пълни идиоти. Ще вдигне цените и ще го забравите. Марешки ви купи за стотинки. Което щеше да е гениално - но в Африка.

Да, България загубиха. Удряха ги отвсякъде и загубиха в опита си от неправителствена организация да станат правителствена. С еничари като Емил Джа ще имат каса от парите на данъкоплатците. Дано им стигне. Те не трябваше да се съгласяват с образа си на най-гадни неолиберали. Но така им се получи. Неолиберали са. И то фашизирани. Ок, някои от тях само.

ДОСТ са заплаха за България. Парадоксът е, че колкото й процента да вземе партията на Ердоган в България, тя ще се храни от моите и вашите пари. Стотинките - от нас, жълтиците от Султана.

Смайващо е как никой не разбра какво предлага ДОСТ. Защото говореше на чужд език. ДОСТ прави избори в България с друга нация, пренебрегвайки самите българи. А това е страшно. Дано да е и част от загубата.

Смайващо никой не стана лице на идея. Никой не стана интересен, никой нищо не направи в тази кампания. Тя приличаше на стрелба по мишени, но стрелците си пазеха истинските патрони за друг път.

Нищо ново в София няма да има в неделя. Онова, което нямаме пак е по-важно от случващото се. А ние нямаме много неща - възможности като Льо Пен, като Орбан, като Тръмп. Нови политически реалии като нов консервативен проект тук не могат да се случват, защото всички искат да получат от политиката пари, а не идеи.

Затова, другарко Хилъри, тук има сто либерални проекта - защото ги храниш, защото хранилката е важна, не идеите, не бъдещето, не държавата.

Смайващо, нали?

Смайващо е как никой не инвестира и не ползва социалните мрежи, нашите политици са като неандерталци в новия начин на общуване. Не, неандерталците щяха да се справят по-добре, защото нямаше да ползват русофобията и Путин, за да плашат гаргите. Троловете ви са стари просто. Но то кой ли е млад в тая страна.

Смайваща кампания. Нищо ново, което е много лоша новина.

Светът се променя. Българите днес взимат двайсетте си лева и отиват да пият нещо.

А държавата им отива в канала. Истанбулския, най-близкия.Виж още от Специален коментар »

Инфантилната антиутопия

Инфантилната антиутопия

Наистина - нищо, ама нищичко не познаха фантастите и футуролозите. Няма Терминатори, няма космически пътешествия, няма одисеи в Космоса. Годините минават, не ни нападнаха извънземни, не се заразихме с космически вирус, имагото на Пришелеца въобще не ни отрази. Няма роботи като хората даже. Няма един робот да нападне човек - язък за Айзък Азимов.

13 September 2017

ПОЗОР: Защо купувате от „Лидл“?

ПОЗОР: Защо купувате от „Лидл“?

Спрете да помагате на „Лидл“ да налага позорна антихристиянска политика. Спрете да купувате „Лидл“, докато не се извинят и поправят. Няма време вече да казвате - все ни е едно. Днес ви пренебрегват като религиозна група, утре като нация, вдругиден като отделен индивид. Бойкот на „Лидл“. Върнете ни кръста. И изчезвайте. Вие сте позор за моята страна и земя.

02 September 2017

Отвличане - втора употреба

Отвличане - втора употреба

Отвличането е симптоматика на замутрялата държава на Борисов – след ланците се връща модата на отрязаните пръсти. Нещо като модна колекция „есен-зима“. За да извършиш отвличане трябва или да си много отчаян, или да си много подплатен (с полицейска гаранция), че няма да те хванат. Във всеки случай събитията показват, че времената на Румяна Бъчварова като вътрешен министър вече дават резултат. И че някой утре ще плаче за лошия Цветанов – който наистина разби „Наглите“.

30 August 2017

Коментари


Специален коментар