Не ви ли…

Не ви ли…
26-03-2017г.
24
Ева Истаткова

Не ви ли прави впечатление, че от сутринта няколко медии нарушават грубо закона и директно публикуват междинни резултати от изборите?

Не ви ли прави впечатление, че на тия избори почти никой не си дава зор да измисля музикални класации и състезания за кулинарни рецепти, за да спази закона, който забранява да се обявяват тия данни, докато тече гласуване? За да няма манипулации?

Не ви ли дразни, че медии като – 24 часа, ПИК, Блиц, а списъкът сигурно е и по-дълъг, с това нарушение ви казват – не ни пука, ИМАМЕ ПАРИ, (какво са за нас 10 бона!) да си платим глобите,  дреме ни за законите ви?

Не забелязвате ли, че в социалните мрежи няма възмущение по тоя повод?

Не се ли сещате, че в държава, в която медиите се държат като мутри, няма скоро правилата и редът да  бъдат на почит?

Не ви ли смазва лицемерието на подобни медии, които междудругото са доста напред по четения, да се водят коректив на властта и обществото, но да не могат да спазят елементарна наредба?

Която гласи, че - е забранено обявяването на междинни социологически проучвания "чрез средства, които са медийни услуги".

Че тия гореизброените правят услуги, правят. Ама не са  точно медийни. В по-интимни сфери са…

Проблемът е в падането на поредната морална граница. Разбирам, че тая думичка от латински е непоносима за мнозина от работещите и най-вече собственици на гореизброените, но…

Работата е там, че да покажеш среден пръст на закона и правилата по тоя самодоволен начин, влияе на обществения модел.

И го прави чалга модел -  ще минаваме на червено, за нас правила няма.

Не ви ли дразни тая медийна селяндурщина?

Не ви ли обижда поне малко омагьосаният кръг – че обществено влияние имат тия медии, дето имат пари от властта, с които пари могат да си платят да не спазват закон и правила?

Не ви ли е неприятно някак да изнасилват нормалността ви по тоя начин?

Не ви ли е яд, че не можете да бъдете нито много умни, нито много интелектуални, камо ли аристократи, в калта, в която се въргаляте?

Нямате ли нужда от парцал?

Или то в кочината с господар Цар Прасе не е лошо за живеене?

Само питам.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.