Слави Трифонов с писмо за второто спиране на Шоуто му

Слави Трифонов с писмо за второто спиране на Шоуто му
18-04-2017г.
23
Лентата

Тази вечер в ефира на бТВ вървеше повторение на Шоуто на Слави. И надпис, че планираният епизод не отговаря на стандартите за телевизионно съдържание (поради което не е излъчен).

От днес сутринта се знаеше, че гост на Слави Трифонов трябва да бъде журналистът от Нова телевизия Васил Иванов, който обяви, че в студиото на Слави ще разкрие причините да напусне Нова телевизия и „системната цензура“, която му е налагана.

Ето какво писмо разпространи Слави Трифонов по този повод:

В отворено писмо до медиите Трифонов заяви:

Уважаеми колеги журналисти,

тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов.

Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно.

За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително.

Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас.

Слави Трифонов

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.