Васил Иванов, Слави и секс куклите от огнеупорен латекс

Васил Иванов, Слави и секс куклите от огнеупорен латекс
19-04-2017г.
82
Соня Момчилова

Познавам Васил Иванов от трийсет почти години. От толкова познавам и Слави Трифонов.

Като казвам познавам, значи работила съм с тях в продължение на години. В последно време пътищата ни се разделиха, но аз ги имам за приятели. За хора, с които сме били на един акъл и сме споделяли еднакви професионални и човешки ценности, както се казва, когато няма време да се навлиза в животоописание на редакционния бурен и достоен поне за  многосериен ситком живот, присъщ на медиите от онова време.
Васко, който очаквахме вчера да извади наяве зулумите, благоприятствани от началниците му в телевизия, за която без съвършено никакви последствия научихме, че се дотира от фондации за да разследва, а от това по-голям абсурд аз поне не съм чувала да съществува.  За по- болестотворно явление за една медия от диктатурата и вмешателството на икономическите групировки и близките приятелски кръгове, до олигарха  който на практика я притежава, по-гнусна констелация и проявленията и от как светуват медиите – няма!

Тук законово биха възразили блюстителите на точката и параграфа, че собствениците са чужденци, че са борд и пр глупости. Та не се дочакахме нито да чуем и видим, какво шилото Васил, както го наричахме в радиото едно време е пробило и ще изтече от спуканата циганска торба на ненаситната откъм бюджет,  щедро предлагаща риалити и ведри фамилни, продуцентски формати телевизия, нито да чуем учиндолските, така дразнещи жълтопаветния вкус шеги на старото момче с виолата. 
Това явление няма друго име освен ЦЕНЗУРА.  

Налице е поредно спиране на предаване, при това от години най-гледано у нас за целия период на съществуване на електронните медии като такива. И стопиране на възможността един безразсъдно смел човек, за какъвто мисля Васил /защото беше такъв във времето в което го помня, неуморно в центъра на истории, като че излезли изпод перото на Данил Хармс /да спука цирея и да стане ясно, какво е то вътрешен бактериален живот в медиите.

Инфекцията ще продължава обаче. Най-тревожният симптом е, че колеги, такива с които ядем жабите и като трудещи се в иженарицаемите медии, и като зрители скочиха, и къде с тънка ирония, къде с откровено задоволство бранят правото на вътремедийната инфекция според мен тежко и уви необратимо заразени от нея. Чета във форумите и по стените на пишещите и изказващите се в ефири и канали, каква щета бил Васил за хигиената а пък за Слави да не говорим!

Абе хора, бе, ами ако Слави изчезне, къде ще чуем макар и за момент, макар и между вулгарните за моя вкус шеги и вариации на тема „пущиняците от северозапада“ и „баба Вуна“ тъжните сатири на тема управляващи ни или как ще ни стане ясно, че директната демокрация е все по-невъзможна и неманипулираните изборни резултати също? Или нямаме нужда от това? Да си кютаме на заплати и хонорари с шестващи над главите ни не по-малки провинциалисти с амбиции на корпоративни акули и началниците им с от своя страна по-големи началници само че извън рамките на инкубатора за зарази? Ми не схващате ли наистина, че и децата разболяхме докато си запушвате носа с погнуса а с отворени гърла гълтате каквото там се налага да преглъщате?! 

Скоро никой няма да знае имената на муцуните от телевизора. Тогава мисията на ползвателите /на муцуните и на телевизора/, като средство против нежелана бременност и срамни болести ще е приключила успешно. Само дето въпросните верни стражи на хигиената и стерилната комуникация не си дават сметка как се постъпва с употребените презервативи. 
Един приятел пише във Фейса, че набира, набира циреят пък щял да пукне. Аз вече мисля, че няма шанс. Откак измислиха секс кукли от огнеупорен латекс и приехме урана в питейната вода за нормална придобивка – страшно няма! 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.