Специален коментар -

ДИГИТАЛИЗАЦИЯ НА КОЧИНАТА

11 May 2017   0

Автор Мартин Карбовски

ДИГИТАЛИЗАЦИЯ НА КОЧИНАТА

Европа назначи българка за комисар по дигитализацията.

Това е подигравка срещу българите.

Защото точно тук, у нас, никой няма намерения да дигитализира света ни. Напротив.

Дигитализацията у нас е отказана системно. Тя се превръща в право на белите хора, но тук нито я търсим, нито имат намерение да ни я предложат.

Дигитализация е да имаме електронно правителство.

Това се обещава в програмите на партиите от 2001-ва година. Нито една клавиатура не беше купена в тази посока - ние сме най-нещастната нация "на гише" и не знаем, че има друг свят. Че има електронен рай, където всичко е по-бързо, по-лесно и страшно по-евтино.

Ние сме народ, който е роб на опашките и ние не си представяме как е възможно да не се редиш на опашка.

От липсата на електронно правителство се хранят поне половината от 700К държавни чиновници.

Дигитализацията ще остави без работа точно тези бюрократи, на които се крепи нашата обща кочина.

Всички проблеми на една държава могат да се решат или поне облекчат чрез дигитализация. У нас разчитат тази дума като някаква модерна канализация, непонятна работа.

Дигитализация е електронното гласуване.

Българската политическа класа бяга като дявол от тамян, като вампир от чесън от такава идея. Представете си всеки да може да гласува от компютъра си?! От телефона си, недай Боже!

Това е кошмарът на партийните централи. Те държат кочината на платените и корпоративните гласове, държат гласовете на твърдите партийни ядки и всички други гласове са излишно гражданско напрягане.

Кой иска дигитализирана кочина? Никой. Прасетата не знаят какво е това дигитализация, а гледачите на прасетата ще останат без славните си свински постове в системата на прасешката йерархия.

Знаете ли какво е дигитализация? Нещо просто.

Дигитализация е всяка държавна институция да се отчита в Интернет, в свой сайт - подробно с документи - ВИДИМО за всички.

Ужасът на всеки кмет, общински съветник и министър.

Всяка стотинка може да стане видима, всеки цент на оглупелия европейски данъкоплатец, който още не знае тук у нас -  колко милиона европари са отишли за проститутки, обслужващи властта пряко или косвено.

Дигитализация е Президентът и Премиерът да си сложат камери в кабинетите и да се вижда какво работят.

Разбирате ли подигравката? Все едно в една фирма ресорът на IT специалиста да се даде на хлебарките в стария ви компютър.

Европа може и да има полза от тоя ресор. Но ние, с аналоговите гайди - къде ще е нашата полза?

Нашата комисарка днес е велик пример за нашия зловещ когнитивен дисонанс. Ангелът Габриел, който е изпратен от аналоговия Ад, за да дигитализира електронния Рай. Смех.

Мога да се хвана на бас, че никой в това правителство не знае какво е дигитализация. Ако знаеше, щеше да откаже ресора. Защото е срам да отговаряш за компютрите в Брюксел, а у нас прасетата да грухтят на гишето, държавното.  Едно срещу друго да грухтят в аналогова омраза, породена от най-вечната война наоколо - войната граждани срещу държава.

Дигитализацията ще бъде победа на гражданите. Но държавата няма да позволи. Кочината е непобедима и за нея гигабайтове няма открити. Няма открити.Виж още от Специален коментар »

Инфантилната антиутопия

Инфантилната антиутопия

Наистина - нищо, ама нищичко не познаха фантастите и футуролозите. Няма Терминатори, няма космически пътешествия, няма одисеи в Космоса. Годините минават, не ни нападнаха извънземни, не се заразихме с космически вирус, имагото на Пришелеца въобще не ни отрази. Няма роботи като хората даже. Няма един робот да нападне човек - язък за Айзък Азимов.

13 September 2017

ПОЗОР: Защо купувате от „Лидл“?

ПОЗОР: Защо купувате от „Лидл“?

Спрете да помагате на „Лидл“ да налага позорна антихристиянска политика. Спрете да купувате „Лидл“, докато не се извинят и поправят. Няма време вече да казвате - все ни е едно. Днес ви пренебрегват като религиозна група, утре като нация, вдругиден като отделен индивид. Бойкот на „Лидл“. Върнете ни кръста. И изчезвайте. Вие сте позор за моята страна и земя.

02 September 2017

Отвличане - втора употреба

Отвличане - втора употреба

Отвличането е симптоматика на замутрялата държава на Борисов – след ланците се връща модата на отрязаните пръсти. Нещо като модна колекция „есен-зима“. За да извършиш отвличане трябва или да си много отчаян, или да си много подплатен (с полицейска гаранция), че няма да те хванат. Във всеки случай събитията показват, че времената на Румяна Бъчварова като вътрешен министър вече дават резултат. И че някой утре ще плаче за лошия Цветанов – който наистина разби „Наглите“.

30 August 2017

Коментари


Специален коментар