Специален коментар -

ПАРАНОРМАЛНАТА ДЪРЖАВА

19 May 2017   0

Автор Мартин Карбовски

Призраци и скелети вилнеят в дома ми. Едните с пречупен кръст, другите с петолъчки. Дайте ми сребърен куршум за тях, кой ги пусна вкъщи?

ПАРАНОРМАЛНАТА ДЪРЖАВА

България днес е врящ котел от посткомунистическа подлост.

30 години по-късно всяка политизирана отрепка може да ни скара - все едно едните българи са фашисти, другите са комунисти.

Размахват се плашила от миналото и се режат пръстите на нормалното.

Кому от нас трябва да се прави на луд и обвинява някого във фашизъм.

Кому е нужно да си мисли, че другите са партизани и след толкова години да няма мир и да се делим сякаш е 1942-ра година?!

Това, което клокочи сега не е било никога.

Непрекъснато ни се напомня, че българите са заложили на куците исторически коне - първо фашизмът, после комунизмът.

Непрекъснато едни българи искат да накажат други българи, защото били червени или кафяви. Спрете се, бе, какво ви става.

България в историята си заложи на куци идеологически и политически коне, защото нямаше своя политика. И тук, и фашисти, и комунисти налагаха нечий друг ред, нечий друг интерес. Това свърши, отиде си.

Но днес правим същата грешка - отново се цепим, отново отвън ни се налага чужда идеология. Отново ние сме с цървулите и следваме някакъв немски модел. После ще го сменим с руски, докато избиваме цели наши села.

Проблемът на днешната власт не се фашистите.

Напротив, ползват се фашистки прийоми да се наложи идеята, че който е националист е и малко фашист. Това е подло. И е доста комунистическо.

Проблемът на властовите назначения не са фашистите - а любовниците. Любовниците във властта са по-опасни от фашистите. От тях във властта са по-опасни и роднините, и шуреят и баджанакът. Защото тия са прости и глупави хора, без експертиза, но готови да служат на Партията си и на началника си, някой фюрер в някой феод. И да изпълняват безпрекословно повелите на Брюксел.

Опасни са хората, които са роднини по политическа линия, защото тяхна е омертата и тяхна е взаимната готовност да се поддържат "в съвремието, където реалността е навсякъде". Сиреч в чистата проба глупост.

Това е паранормална реплика, разберете.

Паранормалното е, че 72 години след фашизма и 35 години след комунизма по телевизията се въртят обвинения в една или друга идеология. А народът отдавна забрави, все му е тая за фашизма или комунизма, или печенегите, или хуните с тяхната идеология. Времето мина, не правете от живота ни дървена машина на времето, фарс по време на холера.

Ние трябва да затворим тази страница, да простим, да не вадим скелети от гробищата, защото това не е прагматично, а е идиотско.

Асен Генов намаза с боя един руски паметник. Идиотска дейност беше това, защото днес мажат паметника на Рейгън със същия комсомолски-хитлерюгендов плам. Е, кой печели от това?!

Войната на паметници и история няма да ви нахрани, деца, ще ви раздели и ще ви направи трупове в кървавата чужда игра на ястребинчета и стражари, партизани и взривени църкви.

Всичката история наша е пълна с грехове. Искате да я повторим ли, юроди?!

Затворете тая страница. И свършете нещо, а не да ровите във Фейсбука като кофа за боклук и да вадите оттам улики.

Фашисти няма. Има опити за възкресяване на мумии, за да ни е страх, докато неолиберализмът вилнее като розова чума из страната ни.

Всеки, който не е съгласен с новата чума ще го изкарат или комунист, или фашист. А ако сте човеци, вие няма какво да сте друго, освен българи.

За съжаление обаче, да си българин никога не е било идеология на българите.Виж още от Специален коментар »

Кои сте вие, че да ме съдите?

Кои сте вие, че да ме съдите?

БХК за пореден път дезинформират в своя полза обществото. Не съм осъден за дискриминация. В частно дело на Първа инстанция любезната съдийка просто е намалила претенцията на един гей правозащитник цели десет пъти. Ще има и други инстанции.

12 May 2017

ДИГИТАЛИЗАЦИЯ НА КОЧИНАТА

ДИГИТАЛИЗАЦИЯ НА КОЧИНАТА

Ние сме народ, който е роб на опашките и ние не си представяме как е възможно да не се редиш на опашка. От липсата на електронно правителство се хранят поне половината от 700К държавни чиновници. Дигитализацията ще остави без работа точно тези бюрократи, на които се крепи нашата обща кочина. Всички проблеми на една държава могат да се решат или поне облекчат чрез дигитализация. У нас разчитат тази дума като някаква модерна канализация, непонятна работа.

11 May 2017

МАКЕДОНСКА ЛАБОРАТОРИЯ

МАКЕДОНСКА ЛАБОРАТОРИЯ

В Македония днес се случва нещо, което няма да ви обяснят. В новините за кратко се споменава Албанската платформа - идеята Македония да е двуезична и двуетническа държава. Това се случва с провокация - избират албански председател на Владата - той започва дейността си с реч на албански. Да приемеш някой да говори на чужда език (съседен!) от трибуната на властта навсякъде се счита за акт на капитулация. Това не се случи никога при комунизма. Не се случи и при фашизма. Случва се сега.

28 April 2017

Коментари


Специален коментар