Ще освободят ли афганистанеца, който запали българското знаме?

Ще освободят ли афганистанеца, който запали българското знаме?
28-05-2017г.
30
Лентата

На 24 ноември 2016-та, Бахир Ярунал от Афганистан запали анционалния ни трибагреник. Това се случи по време на бунтовете в бежанския център в Харманли.

Към момента афганистанецът е с две обвинения в съда, едното – за поругаване на българското знаме, а второто за непристойно поведение и отношение към обществото.

Какво направи тогава Ярунал, ако случайно някой е забравил…

Свали издигнатия над столовата наш флаг, хвърли го на земята, стъпка го с крака и го хвърли в запаления от протестиращите му сънародници огън.

От февруари таиз година тече делото срещу афганистанеца, но резултати още няма.

Ще бъде ли изобщо осъден този човек, агресивно поругал български национален символ в държавата, която го е приела и прибрала в бежански лагер…при положение, че той е преминавал нелегално, без документи…

Според Петър Низамов – Перата, има опасност Ярунал да излезе…освободен от българския съд.

Низамов заяви, че ако това се случи... лично той и хората му ще реагират, директно пред лагера в Харманли.

И докато родният съд се бави и е на път да отнеме отговорността от афганистанеца, изгорил знамето ни, докато проблемите с бежанците гноят все повече в обществото ни…

Стана ясно, че през април Агенцията по бежанците внесла предложение за  разширяване на бежанския център в Харманли.

Градът се бунтува. И настоящата бройка мигранти не им понася, а от агенцията се канят за дострояване  на 50 контейнерни жилища за по 8 човека всяко…

„Стоя зад всички харманлийци. Никой от нас не желае увеличаване на капацитета на институцията с още 400 души“, заяви тогава кметът на града Киркова.

Тя попита защо само преди месец областният управител на Хасково Минко Ангелов е уверил, че в областта няма да се отварят нови места за търсещи хуманитарен статут, и защо обществеността и местното самоуправление не е било информирано за намеренията на ДАБ. Според Киркова, ако на проекта бъден даден ход, капацитетът от 2700 души сега ще нарасне на 3100.

"Досега от ДАБ са ми обяснявали, че ако бъдат поставени допълнителни фургони, те щели да се използват само за слкадове. Сега се оказва друго. Ще търся и политическо решение на проблема с помощ от София. Надявам се новото правителство да подходи с разбирани към проблема ни".

Ето за тази тихомълка политика става дума…

ДАБ си взима решения и си планира неща, за които никой не пита гражданите на Харманли.

Защо не питате, уважаеми управляващи и вие ДАБ, искат ли българите, в чийто град изгориха българското знаме, да приемат още мигранти?

Питайте ги, те имат отговори.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.