Медийните лъжи относно Тръмп

      Медийните лъжи относно Тръмп
29-05-2017г.
13
Велизар Велков

От момента, в който Доналд Тръмп издигна своята кандидатура за президент на САЩ, либералните медии по целия свят започнаха безпрецедентна кампания по дискредитирането му.

Американските медийни корпорации обявиха тотална война на неудобния кандидат и вложиха всички свои сили и средства, за да осигурят поражението му.

Въпреки че президентските избори отдавна приключиха, перманентната компроматна война срещу  Тръмп и неговия екип продължава да се води със същото ожесточение и в разрез с всички фундаментални принципи на журналистическата етика.

В тази статия представям само най-значимите и най-често повтаряни журналистически лъжи за новоизбрания американски президент. 

Цялостно изложение на всички агресивно натрапвани в медийното пространство заблуди относно Доналд Тръмп би представлявало доста обемна монография.

ЛЪЖА N:1 – ДОНАЛД ТРЪМП Е ЖЕНОМРАЗЕЦ

Това е една от първите и най-големи лъжи, които либералните медии в духа на Гьобелсовите пропагандни аксиоми пуснаха в обръщение срещу Тръмп. Целта на този ход бе напълно очевидна – да предизвика възмущение сред жените от мизогиниста Тръмп и да ги убеди да гласуват за шумно рекламираната като защитник на женските права и повод за женска гордост Хилъри Клинтън. Постиженията на последната в областта на женските права включват измъкване на доказан изнасилвач педофил от сигурна присъда посредством обвиняване на малолетната му жертва в лъжесвидетелстване и фантазиране на секс с възрастни мъже (широко разпространен е запис, на който Хилъри се смее, докато разказва тази история, съсипала живота на въпросното момиче) и вербална агресия срещу жертвите на осъдения за множество сексуални посегателства нейн съпруг Бил. Но темата на тази статия са лъжите относно Тръмп, а не пропагандният образ на Хилъри Клинтън.

Елементарна проверка на общоизвестни факти опровергава нелепата лъжа за сексизма на Тръмп. Най-красноречив пример в това отношение представлява шефът на предизборната кампания на Тръмп през нейния решаващ етап. Тръмп е ПЪРВИЯТ републикански кандидат-президент, който назначава жена за мениджър на кампанията си. Фактът, че новоизбраният американски президент е първият републиканец и едва вторият кандидат, който поверява ръководството на кампанията си на жена е достатъчно показателен за несъстоятелността на обвиненията в сексизъм. Близките отношения с дъщеря му Иванка, която е назначена за негов главен съветник, за разлика от братята си, както и впечатляващата липса на каквито и да е обвинения спрямо Тръмп от няколкото негови бивши съпруги окончателно приключват въпроса за отношението му към  жените.

ЛЪЖА N:2 – ДОНАЛД ТРЪМП Е РАСИСТ

Обвиненията в расизъм са стандартна стратегия на либералните партии и медии срещу неудобните кандидати. Липсата на състоятелни политически контрааргументи често бива прикривана чрез шумни безпочвени обвинения в расизъм.

Тази лъжа също категорично противоречи на множество публично известни факти. Много преди края на първичните избори в Републиканската партия, Тръмп бе подкрепен от единствения чернокож кандидат-президент през тази кампания – доктор Бен Карсън. Една трета от американските избиратели от латиноамерикански произход са гласували за Тръмп, въпреки непрестанните внушения, че Тръмп е техен омразен враг. Стената, която Тръмп иска да построи ще обхваща само 1/3 от границата между САЩ и Мексико, защото останалите 2/3 ВЕЧЕ са защитени със заграждения и между другото Хилъри Клинтън е подкрепяла конструирането им. Обвиненията, че твърдата позиция на Тръмп срещу нелегалната имиграция е признак на расизъм са неадекватни. Нелегален е законова дефиниция, а не расова идентификация. Политиката на Тръмп по отношение на огромния проблем с нелегалните имигранти не се свежда до расата им и е еднакво приложима спрямо мексиканци, скандинавци, руснаци, китайци, африканци и прочее. Нелегален означава закононарушител, а не представител на расово или етническо малцинство.

ЛЪЖА N:3 – ДОНАЛД ТРЪМП НЕ СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ

Целта на тази лъжа бе да дискредитира Тръмп в очите на почтените данъкоплатци и да го изкара мошеник и тарикат. Тръмп никога не бе обвинен в данъчни престъпления, тъй като набеждаването в престъпление само по себе си е престъпление и извършителят можеше да се сдобие с ефективна присъда. Въпреки това той постоянно бе обвиняван за своя напълно законен отказ да обяви публично размера на данъците, които е плащал и бе жестоко атакуван за това, че е използвал напълно легален способ да намали размера на данъците си с оглед на понесени от фирмата му финансови загуби. Забавният край на тези упреци настъпи, когато документ, посочващ много висок размер на платени от Тръмп данъци предизвика сериозно учудване и неловко мълчание в ефира на CNN.

ЛЪЖА N:4 – ДОНАЛД ТРЪМП СЕ ОТНАСЯ НЕСПРАВЕДЛИВО КЪМ МЮСЮЛМАНИТЕ

Доналд Тръмп понася множество атаки заради демонстративния си отказ да спазва каноните на политическата коректност, представляваща евфемизъм за систематично налаганите от либералите Оруелски новоговор и правила за автоцензура. Тръмп назовава нещата с истинските им имена и това е непоносимо за либералните медии, които възхваляваха отказа на Обама да използва абсолютно точното словосъчетание „радикален ислямски тероризъм“ . Тръмп декларира очевидния факт, че има сериозен проблем с тероризма в ислямския свят и взема необходимите мерки, за да предотврати нови атентати в Америка. В отговор на това следват дежурните обвинения в ислямофобия. Забраната за влизане на територията на САЩ на граждани на терористични държави очаквано бе отразена на фона на разплакани западно облечени ирански студентки, покрили главите си с американски флаг вместо с фередже. По същото време в Техеран се проведе ежегоден митинг, по време на който стотици хиляди мъже скандират „Смърт за Америка“ ( скандидаранията са обичайни за Иран и нямат нищо общо с Тръмп) , който естествено не получи никакво медийно внимание от страна на либералните медийни корпорации.

Един от първите посетители на Белия дом през мандата на Тръмп бе президентът на Египет. Човек, който ръководи една от най-големите мюсюлмански държави в света бе посрещнат с уважение и признателност и получи пълна подкрепа от Тръмп за борбата си срещу терористичните организации Ислямска държава и Мюсюлмански братя. А докато пиша тази статия, Тръмп се подготвя за първото си посещение в чужбина и то ще бъде в родината на Исляма – Саудистска Арабия. Където ще бъде приет като скъп и желан гост.

ЛЪЖА N:5 – ДОНАЛД ТРЪМП ИМА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСЪК РЕЙТИНГ

Това не е лъжа в строгия смисъл на думата, а отразяване на целенасочено създадена посредством множество други лъжи обществена атмосфера. Либералните медии обвиняват Тръмп и неговите привърженици във всевъзможни грехове и недостатъци. След това същите тези медии правят социологически проучвания, по време на които хората разбираемо не желаят да афишират подкрепата си за Тръмп, за да не бъдат заклеймени като расисти, мизогинисти, ислямофоби и Бог знае какви още. Именно поради тази причина подкрепата за него в анонимни онлайн допитвания е значително по-висока от тази в стандартните социологически проучвания. Обективен факт е, че Тръмп не е популярен сред голяма част от американските граждани. Въпреки това, също толкова обективен факт е, че той е американският политик с най-висок личен рейтинг. Рекордните стойности на одобрение за Барак Обама в социологичеките допитвания се дължат на същите причини. Хората изпитват неудобство от това да заклеймят президент от афроамерикански произход. Показател за реалното одобрение спрямо президента Обама в американското общество е изборният резултат на безрезервно подкрепената от него Хилъри Клинтън.

ЛЪЖА N:6 – ДОНАЛД ТРЪМП ЩЕ СЪСИПЕ АМРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА

Първите месеци от мандата на Тръмп са белязани от стремителен икономически растеж. Доларът постигна рекордни стойности, безработицата спадна, индексите достигат нови и нови върхове. Обясненията с „продължаване на дългогодишна тенденция“ и „временен ефект“ могат да бъдат приети единствено от хора без елементарна икономическа грамотност. Временен е единствено настоящият спад, предизвикан от опасенията за политическата стабилност, генерирани от медийната истерия за импийчмънт с оглед на недоказаните и недоказуеми обвинения в руска подкрепа за кампанията на Тръмп.

Тръмп не е казвал, че ще отмени, а че ще предоговори търговските споразумения с оглед американските интереси. Инфраструктурните му проекти се базират на изключително изгодно финансиране. Данъчната и здравната реформа, които предвижда са крайно необходими, а редуцирането на регулациите ще даде нов тласък на малкия бизнес и ще стимулира растежа във финансовия сектор. И дори само тези реформи оправдават обещанието да направи Америка велика отново.

ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ ЛЪЖИ

Медиите продължават своята непочтена война с всички средства срещу президента Тръмп. И продължават да търпят поражения в тази война. Опитите на либералните медийни корпорации всячески да дискредитират Тръмп, всъщност дискредитира самите тях, превръщайки ги в разпространители на фалшиви новини и лишавайки ги от обществено доверие. Липсата на стойностни политически аргументи срещу Тръмп ги принуди да прибягват до недостойни лични нападки – записи на стари мъжки разговори, безпочвени обвинения в расизъм, сексизъм, неплащане на данъци, сексуални перверзии и какво ли още не. Подобни журналистически действия вдъхновяват констатацията на великия датски мислител Сьорен Киркегор, че най-голямото падение, което човек може да достигне пред Бог се дефинира от думата журналист.

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.