Те няма да ме спонсорират

 Те няма да ме спонсорират
02-06-2017г.
25
Гост-автор

„Америка за България“ няма да ме спонсорира, защото обичам Достоевски (и не само) и признавам например огромния принос на (въпреки че е болшевишка) Русия във Втората световна война.

Има и други примери, от които си правя заключения, че макар да не се е отърсила от комунизма още, като цяло, в исторически план, Русия води здравомислеща политика.

Украйна? Моля ви да не започваме този спор. Ще кажа само, че тези, които най много викат срещу погазването на международното право, защитават същото погазване в името на нещо си, само че в малко по-друго време, на друга географска ширина.

Та молбата е - нека не разсъждаваме в момента за Украйна (Не това ми е идеята, имам какво да кажа, но не искам. И в този спор няма да защитавам Русия). Също така вярвам, че без Русия в Европа никога няма да има сигурност и много други неща.

Путин няма да ме спонсорира, защото обичам Керуак (и не само) и свободния дух на Америка.

Вярвам в демокрацията, а не, че отделният човек (идологизиран, идеологизиран и т.н.) може да спаси света.

Вярвам, че без намесата на Америка във Втората световна война, светът щеше да е ад, който и да я беше спечелил.

Европа няма да ме спонсорира, защото ненавиждам бюрократщината и се присмивам на задължителните завески за кокошките носачки, записани в директива с номер едикой си, от видни експерти в областта.

И директивите за краставиците са тъпи и за минералната вода, няма да изброявам още абсурди.

Помислих си за англичаните след "БРЕКЗИТ", но бързо се отказах. На тях не им дреме за нас и за мен в частност.

От гей организациите няма да ме спонсорират, защото не харесвам афиширането на сексуалността (хомо или хетеро) на обществени места. Вкарай го там, където те кефи, стига тоя отсреща да няма нищо против, но защо всички трябва да знаем къде си го вкарваш? Кой точно в България ти пречи да го правиш? Не мисля, че целувките и прегръдките между еднополови индивиди на обществени места пречат на някой. Другото и в хетеро вариант ми идва в повече.

Патриотите са фашизоидни и на тях няма как да разчитам.

Майките кърмачки не ме обичат по горе долу същата причина като гейовете и от тях пари няма да видя. Тук ще скочите, недейте, виждал съм как се прави дискретно и с финес на обществени места.

Азиатски фондации не биха ме спонсорирали, защото съм много далече от тази култура (макар да съм я изучавал) и езици.

Участвах веднъж в търг за събитие на българска организация. Отказаха ми с основание, че не съм посочил дали водещият знае английски. Ми цъкни в инернет, той е известен, там пише дали знае. А и щом изискването е да знае английски, що да съм толкова тъп, та да ти го предлагам, ако не знае? Повече никога.

Религиозните фондации? Чукаш деца и проповядваш святост? Караш Бентли и говориш за смиреност? И си на уважаван в църквата пост, но си издънка? Тук кинти за мен няма.

Арабските шейхове, едва ли биха ме припознали като свой. Християнин съм, въпреки горния абзац.

Не обичам революциите, а еволюцията. Екстремистите не са моите хора.

В Африка пари няма или поне аз не знам къде да ги търся.

Австралия е далече.

Северния и Южния полюс са студени и необитаеми.

Исландците са ми симпатични, но са много малко. Няма смисъл да им искам пари.

Извънземните мълчат.

Въпросът ми е сериозен, някой знае ли фондация, която би желала да ми даде пари, след всичко написано горе? Не, че ще искам, но ще спя по спокйно. Поне до понеделник, докато не разбера къде точно са криви и те.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.