От другата страна…на национализма

 
От другата страна…на национализма
06-06-2017г.
25
Гост-автор

Една либерална гледна точка към проблемите с тероризма, границите и бежанците в Европа. Мнение на Рая Паунова, което противоречи на идеята за национализма и подкрепя идеята за космополитното и глобалното.

Lentata.com държи на свободното говорене и плурализма, и ви дава думата. Стига да имате какво да кажете.

Някои места на планетата просто нямат същите ресурси и никога няма да постигнат добър начин на живот без взаимодействие с останалите.

Не може това дали си обречен да зависи от географията ти. И да не можеш да отидеш другаде..

Някой, някога е начертал граници. Имало е момент , в който национализмът е вършел важна роля - когато хората вместо да си сътрудничат предимно са воювали да си заграбват ресурсите.

Сега виждаме,че трейдът е много по-ефикасен начин хората да се издържат, отколкото войната.

В интерес на всички ни е да помагаме на тези, които изостават. Да им помагаме да стават по-функционални и полезни.

Да не говорим, че България изобщо не е от държавите, които дърпат света напред културно, икономически или с научния си прогрес и медицина.

Затова не знам защо все се слага в кюпа с лидерите в тези отношения, и им дава акъли как да се защитава от по-дивата част на света..

Западна Европа се справя чудесно. Има какво още да се желае, но със сигурност нещата са добре, и си вървят на добре във всяка сфера (освен може би тази с глобалното затопляне). Поне засега...

Бедността, насилствената смърт, болестите, престъпленията, всички тези статистики вървят надолу. И това не е случайно, а точно благодарение на политиките, които висчки така активно критикуват.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.