"Всичко е заради исляма"

07-06-2017г.
24
Лентата

ДВАДЕСЕТГОДИШНИЯТ ПЛАН НА ИСЛЯМСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ЗАПАДНИЯ СВЯТ

Йорданския журналист Фуад Хюсеин, прекарал години в изследване на кухнята на Ал-Кайда, е интервюирал много от най-търсените терористи в света, спечелил доверието им и ги убедил да говорят открито за намеренията си. Той пише: „Интервюирах мнозина от членовете на Ал-Кайда с различни идеи, за да разбера как ще се развие войната с терористите и Вашингтон в бъдеще. В малко известната книга „Ал-Заркави: Второто поколение на Ал-Кайда“, публикувана на арабски през 2005 г., Хюсеин разкрива 20-годишния план на екстремистите, който според тях се състои от седем различни фази.

Фаза 1: Мюсюлманско пробуждане (2000-2003 г.)

С начало на 11 септември 2001 г. и с край инвазията на американците в Ирак, тази фаза има за цел да провокира Запада. Фуад Хюсеин: „Първата фаза беше оценена от стратезите и водачите на Ал-Кайда като много успешна. Бойното поле придоби очертания, американците и съюзниците им се превърнаха в близка и лесна мишена“.

Фаза 2: Отворени очи (2003-2006 г. )

Втората фаза е „сливането“ на Ал-Кайда с мюсюлманския свят. Терористичната организация се превръща в широко идеологично движение, авангард и политическо средство за събуждане на милиони последователи в исляма и за връщането им в лоното на правата вяра. Тази фаза се изпълнява главно чрез пропагандни предавания и съобщения по света, както и тактически бойни победи в Афганистан и Ирак. Ирак, където беше извършена американска инвазия през март 2003 г., трябва да стане „център за всички глобални операции, с установяване на армия и бази в други арабски страни“.

Все повече мюсюлмани се присъединяват към каузата, и други подобни терористични организации полагат клетва за вярност, bayat, към Бин Ладен.

Фаза 3: Издигане и противопоставяне

В тази фаза борбата се пренася от Ирак в Сирия, Йордания, Турция и Израел, където на власт са светски анти-ислямски правителства. Според Хюсеин, специално внимание трябва да се обърне на Сирия.

Фаза 4: Рухване (2010-2013 г.)

Революции бушуват из Близкия изток и властта на неверниците (Египет), се разпада. Тези омразни режими са пометени от народни въстания. Фуад Хюсеин: „Постепенното разпадане на режимите ще доведе до устойчиво засилване на Ал-Кайда“. Нападенията против Америка продължават, със специален акцент върху кибератаките против американската икономическа мощ.

Фаза 5: Халифат (2013-2016 г.)

Обявява се официално ислямска държава. Западът ще изгуби голяма част от волята си за борба и ще позволи на Ал-Кайда да възстанови халифата за пръв път след 90 години. Западната съпротива е твърде слаба, затова халифатът ще се разрасне и засили. Това е първата стъпка в промяната на световния ред – независимите национални държави ще бъдат заместени от халифата и мюсюлманската общност от правоверни, dar al-islam, и неверници, dar al-harb, къщата на войната.

Фаза 6: Всеобщ сблъсък (2016 -2019 г.)

Поразителният възход на халифата ще „предизвика битката между правоверни и неверници“. Това, според терористите ще бъде последното смъртно издихание на Запада при войната срещу нарастващите ислямски армии. Западът ще мобилизира всичките си технологични способности и средства, за да разруши халифата и да победи безбройните редици от мюсюлмани, които доброволно го защитават.

Фаза 7: Окончателна победа (2020 г.)

Халифатът ще възтържествува над Запада. Зашеметяващата победа ще убеди стотици милиони мюсюлмани, които са били неутрални, да се присъединят към ислямската държава. С население от 1,5 милиарда мюсюлмани халифатът ще бъде единствената свръхсила на планетата.

***

Откъс из книгата на Глен Бек - "Всичко е заради исляма", ИК "МАК"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.