Актуално! - Актуални публикации

Бързи новини. Висящ парламент.

09 June 2017   0

Автор Радост Даскалова

Бързи новини. Висящ парламент.

Тази сутрин Тереза Мей наистина си скубе косата, както предположих.

След вчерашните избори в Обединеното кралство, нейната партия - на консерваторите, печели изборите, но едновеременно с това, ги губи.

Долната камара на Парламента се състои от 650 депутата - за мнозинство се изисква повече от половината. Досега консерваторите имаха мнозинство в Парламента, а днес техните депутати са 318.

Щабът на консерваторите е в паника, защото, освен да се коалират с друга партия и сформират правителство, те нямат друга алтернатива.

По всичко личи, че изборът им е в посока ирландската DUP.

Тереза Мей е заявила, че няма да подаде оставка, но денят още не е свършил. Очаква се в 12.30 по Гринуич, тя да се срещне с Кралицата, за да получи одобрение за ново правителство.

„Висящ“ Парламент, неясно бъдеще за брексита, разединеност, надвиснала опасност от ежедневен тероризъм и всичкото това, защото една жена предпочете да погали егото си, с победа на парламентарни избори, вместо да запретне ръкави и да работи за държавата си и народа си.

Корбин - ръководителят на Лейбъристите, наобеща много хубави придобивки за народа си - безплатно висше образование, огромни средста за здравеопазване, строителство на домове, спиране на съкращенията от работа, увеличаване на данъците за богатите, справяне с тероризма и младите хора му повярваха - хиляди, досега негласували, се регистрираха и гласуваха за него. Млади са - разбирам ги, те не знаят още, че те, пък и децата им, ще плащат скъпите обещани придобивки. Защото Корбин просто ще заеме пари и дълговете на ОК, които се вече трилиони - ще се увеличат. Безплатен обяд няма, но на младите хора предстои да разберат това по-късно.

Засега - очакваме изявление от Даунинг стрийт 10, за онова, което очаква ОК.Виж още от Актуално! »

Ние, източноевропейската сволоч

Ние, източноевропейската сволоч

Наистина не знам как никаквиците се самозабравят, но трябва да е от идеологията им, фашистката. Същите фашисти ги има по-наблизо и съвсем наоколо. Нямат същия размах, но със същата арогантност чертаят карти на битовата ксенофобия, когато в някое българско село или градче искат да си продължат живота по български и без мигранти.

22 June 2017

Експлозия в Брюксел: Мъж - „неутрализиран“ от полицията след взрив на Централна гара!

Експлозия в Брюксел: Мъж - „неутрализиран“ от полицията след взрив на Централна гара!

Човек, който носи експлозивен колан, бе "неутрализиран" от белгийската полиция на централната гара на Брюксел, след експлозия. Силите за сигурност са евакуирали хората от "Ла Гранд Плейс" - главният площад в столицата на страната – разказват свидетели и местни медии.

20 June 2017

Коментари


Специален коментар