Актуално! - Актуални публикации

14 юни. Три години от протестите.

14 June 2017   0

Автор Лентата

Снимката е публикувана от Венци Мицов на 14 юни, 2013-та във Фейсбук с думите: "Според мен тук има над 15 000 души!!!".

14 юни. Три години от протестите.

Венци Мицов, днес:

Преди 4 години съм направил тая снимка.
Протестите срещу назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС.
Така започнаха протестите срещу кабинета Орешарски.
Никога няма да забравя реакцията на различни партийни активисти, които ме гледаха мрачно и подвикваха - "ти защо си тук".
Днес ситуацията е същата.
Отново някакви хора се изживяват като владетели на едничката свещена истина и подвикват - "ти защо си тук", без да си дават сметка, че всъщност аз не съм тук.
Днес подобен митинг вече не може да се случи.
Едно - защото гражданската енергия стихна, заменена от лъжеенергията на "професионалните граждани".
Второ - защото недоверието помежду ни е заменило всякаква възможност за взаимодействие.
Трето - поради простата причина, че всички, които се имаме за "добри" имаме за враг не статуквото, а самите себе си.
Дали съм оптимист, че някога гражданското общество, онова, автентичното и истинското, ще се надигне като вълна?
Не, не съм.
От статуквото не ме е страх!
Статуквото е ясно и предвидимо във всеки момент.
Страх ме е от самите нас.
И от онова, в което сме се превърнали.
Опасявам се, че не бих могъл да съм рамо до рамо с много от хората, с които тогава бях - макар и те да не бяха доволни, че съм на площада...
Но това е една друга, тъжна и не особено оптимистична история...
ДАНС with.........(допишете си каквото пожелаете на свободното място).

***

Irini Zikidis, 14 юни, 2017:

Само като си спомня колко надъхана бях срещу милиарда на Орешарски, мътните клаузи на Южен поток и заиграването на руснаците с неизмиращата измет от висшия ешелон на БСП, ДПС и Атака.

Откъде можех да знам, че само след половин година с шок ще установя, че една част от лицата на протестa са осребрили няколкомесечното си участие в него по-добре и от партизанин след 9-ти септември.

Едни ще влязат в така презряното правителство на Борисов като министри, зам. министри или съветници, НПО-тата на други внезапно ще получат грант от Америка за Жългария за 210 000 баш по протестите, трети просто ще вдигнат рязко стандарта си на живот.

А всички заедно няма да се трогнат от едни нови 16 милиарда дълг и ще се сетят да се възмутят от Борисов едва след като реформаторите се превърнат в котката на Шрьодингер и хем са, хем не са във властта.

Протестирането за една смислена кауза постепенно ще се превърне в доходоносно занимание, в което шепа хора ще си присвоят монопола над "истината" и "морала", превръщайки се в полиция на мисълта.

А писането на статуси и задаването на въпроса КОЙ вероятно и следващите сто години ще минава за апотеоз на гражданска доблест.
 Виж още от Актуално! »

Новите леви

Новите леви

Няма как да симпатизирам на съвременните левичарски идеологии в развитите западни страни, които стимулират нови и нови паразитиращи маси от хора. Щото е едно да не работиш, защото няма работа или да го правиш при непоносими условия и унизително заплащане, а съвсем друго да не работиш, защото е по-яко работещите да те хрантутят чрез поредната социална програма на държавата.

17 August 2017

Бързи и яростни срещу неонацистите, белите

Бързи и яростни срещу неонацистите, белите

Вярваше ли ви се, че Небелият човек ще бъде превърнат в жертва по подразбиране и модифициран във вечно прецакания – все него ще го третират несправедливо, полицията все него ще бие повече от обикновеното, а бялото общество все нещо ще му дължи. Вярваше ли ви се, че дори и най-нечовешките неща, които произлизат от Небелия човек, винаги ще бъдат оправдавани със системата, създадена от Белия.

17 August 2017

ЗВЕРИЛНИЦА

ЗВЕРИЛНИЦА

Например – виждаш как малките населени места са се превърнали в зверилници. Резервати за изродени човекоподобни с полови органи, които отделят заразна лепкава воняща слуз, която създава нови видове. Виждаш еволюцията на бедността. Когато мизерията прекалено дълго ебе бащата, той започва да ебе лели.

15 August 2017

Коментари


Специален коментар