Суперзвездата на перверзията

Суперзвездата на перверзията
15-06-2017г.
24
Калин Руменов

Това не е against modern football заради отвратителната му алчност. Това е против модерния живот по принцип и развратената му нормалност. Според която, ако някой е изключително богат, значи, може да си позволи всичко, може да пикае на всички стари обществени табута.

Ако някой е изключителен талант, значи, можем да махнем с ръка и да продължим да го аплодираме с двете, дори когато той върши очевидни извращения.

А ако едновременно е богат и талантлив, ще го превърнем в поп икона на нашето време, която освен професионални стандарти задава и житейски модели.

Преди такъв някой беше Майкъл Джексън, който можеше да спи с малки момченца, докато се опитваше да избяга от расата си, стараейки се да не изгуби нос по пътя.

Кралят отдавна е мъртъв, да живее днес кралският Кристиано Роналдо. Който може да си произвежда малки момченца и момиченца без майки, защото той днес е суперзвездата на модерната нормалност.

Толкова милиони печели всяка година, че колко му е да подхвърли няколко на непознати жени заедно с капки от божественото си семе. Сурогатите ще му родят деца, ще приберат парите и ще изчезнат завинаги в анонимност.

Толкова добър футболист е, че сме концентрирани да гледаме единствено краката му, без да забелязваме, че той изобретява нещо, което би трябвало да минава за семеен формат на бъдещето. В него има баща, който иска да бъде самотен, който може да спи с когото си поиска (предполага се, че и с мъже), който си поръчва деца от когото си поиска, които пък деца се отглеждат от собствената му майка – тоест от баба им. 

Но Роналдо е такава суперзвезда, че дори не сме леко скандализирани от изобретението му, в което жената е забранена за съществуване дори като майка на децата му. Като модерни хора само сме леко любопитни да видим първите снимки на последните му близнаци.

В модерния футбол, респективно в модерния живот, истински скандално е да си татуираш Дучето, в Рим да поздравяваш по римски с изпъната ръка или да имаш сексистки съмнения, че жените съдии са безнадеждни и никога няма да вникнат в тайнството на засадата.

Скандално още е да кажеш на някого „мароканско лайно”. Само „лайно” може, иначе е расизъм.

Но планирано да създаваш деца без майки и единствено поради стечение на модерния живот тяхна майка да бъде баба им – от това дори няма да ти падне и един рекламен договор. Дори може да получиш ново предложение, за да се усмихваш по бащински грижовно в клип за бебешки пюрета.

Модерният маркетинг, също като модерния живот, въобще не придиря стария морал. И въобще не вярва на слухове, че са те чували да казваш „Може да съм гей, но съм богат”. Така даже е още по-добре, защото разширява таргета.  

Името супер Роналдо стои по гърбовете на малките момчета. Те носят фланелката му и мечтаят да станат също толкова добри футболисти. Но той е нещо повече от футболист и това би трябвало да се явява проблем.

Ако тръгнем обаче да го правим на проблем, ще изглеждаме като неудачници, завиждащи на един млад и много, наистина много успял в работата си човек. Или ще бъдем причислени към другия лагер – този на Лео Меси.

А всъщност просто искаме да си останем в сектора на стария живот. Да си останем верни ултраси на немодерността, която има по-живи критерии за скандално и перверзно.

*Бел. ред. / Текстът е по повод новината - "Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е платил 200 хиляди евро на сурогатната майка, за да износи близнаците му. Освен това Роналдо има подписано споразумение със сурогатната майка, в което е записан нейният отказ от попечителство на Ева и Матео, както се казват децата на португалския футболист."/

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.