Актуално! - Актуални публикации

Трансджендър революция. Или „институционализирана перверзия“.

15 June 2017   0

Автор Лентата

Трансджендър революция. Или „институционализирана перверзия“.

Детето от корицата на списание „National Geographic” от януари месец тази година е „трансджендър“.  Това е 9-годишният Ейвъри, който на 4 години, твърди, се е осъзнал като момиче.

Както Явор Дачков в социалната мрежа успешно нарече този първи брой на списанието, посветен на „трансджендър революцията“ – това си е "институционализирана перверзия“.

Но – какво се казва в януарското издание по темата?

Ейвъри  още четиригодишен заявява на майка си Деби, че всъщност е момиче. Увереността на детето, че принадлежи към противоположния пол била толкова голяма, колкото нещастен се чувствал той в тялото на момче. И в крайна сметка родителите му се примирили със ситуацията.

Според The Daily Mail, майката на Ейвъри Деби криела ножовете и ножиците в къщата, защото се страхувала, че детето може да си навреди.

На пет години Ейвъри започнал да ходи на училище, облечена като момиче. Но там така го/я тормозили и обиждали, че се наложило родителите да си я приберат вкъщи и оттогава тя се обучава вкъщи.

От Ейвъри и семейството й се отрекли много приятели и дори роднини, и постоянно получават заплахи и обиди. Но Ейвъри била толкова щастлива да бъде самата себе си, че всички беди си стрували, казва Деби.

Най-хубавото в това да бъда момиче е, че повече няма да ми се налага да се преструвам на момче“, казва Ейвъри и това изречение е на корицата на списанието. Тя чака да стане пълнолетна и да си направи операция за смяна на пола.

80 връстника на Ейвъри от осем страни по света храбро и честно ни разказаха за това, как половата им принадлежност влияе на живота им“, пише в своята колонка главният редактор на списанието Сюзън Голдбърг. „Както и Ейвъри, всеки от нас цял живот носи кръста, който са му сложили другите. Някой път е приятно, защото си „щедър“, „весел“, „умен“ - и го носим с гордост.

Но кръстът, който трябва да носим завинаги и определя живота ни, е най-първият, който получаваме, едва появили се на бял свят: „Момче е!“ или „Момиче е!“.

Няма да коментираме друго. Изводите са за вас.Виж още от Актуално! »

Ние, източноевропейската сволоч

Ние, източноевропейската сволоч

Наистина не знам как никаквиците се самозабравят, но трябва да е от идеологията им, фашистката. Същите фашисти ги има по-наблизо и съвсем наоколо. Нямат същия размах, но със същата арогантност чертаят карти на битовата ксенофобия, когато в някое българско село или градче искат да си продължат живота по български и без мигранти.

22 June 2017

Експлозия в Брюксел: Мъж - „неутрализиран“ от полицията след взрив на Централна гара!

Експлозия в Брюксел: Мъж - „неутрализиран“ от полицията след взрив на Централна гара!

Човек, който носи експлозивен колан, бе "неутрализиран" от белгийската полиция на централната гара на Брюксел, след експлозия. Силите за сигурност са евакуирали хората от "Ла Гранд Плейс" - главният площад в столицата на страната – разказват свидетели и местни медии.

20 June 2017

Коментари


Специален коментар