Актуално! - Актуални публикации

Нашите политици са демократични - правят си,каквото искат!

16 June 2017   0

Автор Гергана Шумкова

Нашите политици  са демократични - правят си,каквото искат!

Дяволът бяга от тамян, а българският политик от референдум.

Този текст не е посветен на  Слави Трифанов , а на бъларския политик!

Този, на когото ти плащаш заплатата, за да управлява по волята на народа.  Нашите 240 народни служители обаче решиха, че тяхното демократично право е да не не зачетат желанието на два милиона и половина българи.

А причини за незачитане на вота бяха различни.

С една от тях от тях обаче съм безспорно съгласна, а именно - според нашите политици голяма част от хората не са били наясно за какво гласуват. И като гледам новите ни народни представители мога да си го обясня само с това, че в изборния ден голяма част от гласоподавателите наистина не са били нясно какво правят.

Както гласи обаче една хубава поговорка - „това, което сам си направиш, никой друг не може да ти причини”.

А към  вчерашното  изказване на г-н Марешки към народните представители „виждам страх в очите ви”, аз бих добавила, че един гологлав мъж успя да изправи косите на 240 души.

Незачитането на гласа ни, обаче обезсмисля напълно напомпаните предизборни агитации, които слушаме и четем, като „Ти избираш”, „В твоя глас е промяната” и т.н. 

За да бъде честно и истинско на следващите избори просто слоганът трябва да е  „Вие гласувайте за когото искате, а ние ще си правим, каквото искаме”.

При мен лично разочарованието от политическите игри върху гърба на народа е толкова голямо, че честно казано предпочитам котката ми да има СПИН, отколкото да гласувам. Някак по-смислено ми изглежда.

От друга страна, се питам къде са всички тези два милиона и половина души и защо не са пред парламента, за да изискат гласът им да бъде чут  онези 240 души, които забравиха кой и за какво ги избра!

 

 Виж още от Актуално! »

Ние, източноевропейската сволоч

Ние, източноевропейската сволоч

Наистина не знам как никаквиците се самозабравят, но трябва да е от идеологията им, фашистката. Същите фашисти ги има по-наблизо и съвсем наоколо. Нямат същия размах, но със същата арогантност чертаят карти на битовата ксенофобия, когато в някое българско село или градче искат да си продължат живота по български и без мигранти.

22 June 2017

Експлозия в Брюксел: Мъж - „неутрализиран“ от полицията след взрив на Централна гара!

Експлозия в Брюксел: Мъж - „неутрализиран“ от полицията след взрив на Централна гара!

Човек, който носи експлозивен колан, бе "неутрализиран" от белгийската полиция на централната гара на Брюксел, след експлозия. Силите за сигурност са евакуирали хората от "Ла Гранд Плейс" - главният площад в столицата на страната – разказват свидетели и местни медии.

20 June 2017

Коментари


Специален коментар