Актуално! - Актуални публикации

Бързи новини. „Ще избия всички мюсюлмани“.

19 June 2017   0

Автор Радост Даскалова

Бързи новини. „Ще избия всички мюсюлмани“.

Късно снощи, бял микробус се е врязал в коленичилите по тротоара за рамаданска молитва мюсюлмани, пред джамията във Финсбъри парк, Лондон. Резултатът е един убит и десетина ранени. Инцидентът се третира като терористична атака. Британските мюсюлмани осъдиха случилото се и особено са възмутени от виковете на шофьора на микробуса: “Ще избия всички мюсюлмани!“.

Прав беше кметът на Лондон, Садик Хан, да твърди, че тероризмът е неотделима част от живота в големите градове. Всъщност, един от физичните закони гласи: „Всяко действие има еднакво по сила и обратно по посока противодействие.“

---

Партията на Макрон победи на втория тур за парламант, с далеч по-малко мнозинство от очакваното. Противничката на Макрон - Марин льо Пен, обаче, също ще присъства в новия парламент, което ще даде един доста интересен развой на парламентарния живот на Франция. Силната опозиция винаги е била индикация за наличието на демокрация.

---

Приключи проверката на изгорелия блок в Северен Кенсингтън, Лондон. Обявени са 58 жертви. Вината за пожара, се прехвърля, като горещ картоф от институция на институция, но конкретен виновник не е посочен, с изключение на пожароопасната облицовка на блока. И никой не говори за вината на фактическия подпалвач - човекът с избухналия хладилник, който тихомълком си е грабнал багажа и избягал, като е оставил останалите обитатели да горят. Ако аз си подпаля къщата поне ще се опитам да я изгася, ще алармирам съседите, ще викам пожарна, но няма да избягам и гледам отстрани как съседите ми се пържат.

---

Корбин - ръководителят на Лейбъристката партия, в Обединеното Кралство, която се представи добре на изборите от 8 юни, е заявил, че пострадалите от пожара в Кенсингтън, трябва да бъдат настанени в празните луксозни имоти, принадлежащи на богати хора от цял свят, в същия район. Подобни експроприации на имущество не са по сърцето на британците и исканията на Корбин бяха осъдени от мнозинството британци, дълбоко привързани към частната собственост. „Корбин показа истинския си цвят. - реагираха те, разтревожени за собствената си частна собственост и закупените с многогодишен, къртовски труд имоти.Виж още от Актуално! »

Ние, източноевропейската сволоч

Ние, източноевропейската сволоч

Наистина не знам как никаквиците се самозабравят, но трябва да е от идеологията им, фашистката. Същите фашисти ги има по-наблизо и съвсем наоколо. Нямат същия размах, но със същата арогантност чертаят карти на битовата ксенофобия, когато в някое българско село или градче искат да си продължат живота по български и без мигранти.

22 June 2017

Експлозия в Брюксел: Мъж - „неутрализиран“ от полицията след взрив на Централна гара!

Експлозия в Брюксел: Мъж - „неутрализиран“ от полицията след взрив на Централна гара!

Човек, който носи експлозивен колан, бе "неутрализиран" от белгийската полиция на централната гара на Брюксел, след експлозия. Силите за сигурност са евакуирали хората от "Ла Гранд Плейс" - главният площад в столицата на страната – разказват свидетели и местни медии.

20 June 2017

Коментари


Специален коментар