СМЕСЕН MAGAZINE - Нещата, които искате да знаете.

Петър Курумбашев: Изслушването на Мария Габриел „мина луксозно, по европейски“

22 June 2017   0

Автор Лентата

Източник: bTV

Петър Курумбашев: Изслушването на Мария Габриел „мина луксозно, по европейски“

Предстои да бъде обявена оценката от изслушването на Мария Габриел за български еврокомисар с ресор Дигитална икономика и дигитално общество.

Вчера тя представи концепцията си по ресора пред членовете на две комисии в Европейския парламент (ЕП). Изслушването продължи повече от три часа, като след първоначалното въведение от 15 минути, имаше 25 въпроса, на които Габриел отговори на български, английски и френски език.

Днес координаторите на двете комисии ще дадат конкретна оценка за представянето ѝ. Окончателното гласуване на кандидатурата ѝ ще бъде в пленарната зала на следващото заседание на ЕП през юли.

Изслушването мина луксозно, по европейски“, коментира българският евродепутат Петър Курумбашев (БСП). Той посочи, че са били „взети мерки то да мине удобно“, като обясни, че социалистите са имали възможност да зададат само четири въпроса. „Мерките бяха взети още на ниво регламент, например аз зададох два въпроса към нашия координатор, той прецени, че единият е прекалено политически“, каза още той.

„Не искам да кажа специално, че Габриел е била пожалена, но имаше роля, че е била депутат в ЕП осем години“, каза Курумбашев

Евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ) пък посочи, че Габриел се е представила убедително, след като за кратко време е успяла да се подготви за новия си портфейл. „Очаквам оценката на координаторите да бъде много положителна“, каза той и добави, че атмосферата в залата по време на изслушването е била „усмихната и това е прекрасен сигнал за България“.

Според Курумбашев Габриел се е опитала да говори много за компромиси и не е изразила ясни позиции.

Ковачев посочи, че „опозицията е опитва да говори политически и да свързва съвсем други теми с г-жа Габриел, но сега не е моментът за това“.Виж още от СМЕСЕН MAGAZINE »

Циганският проблем: В Люксембург има 300 цигани!

Циганският проблем: В Люксембург има 300 цигани!

Това е статистика, която показва числеността на циганите в отделните държави. Какъв процент от общото население са цигани, какъв брой са и колко е цялото население на съответната държава. В тази класация България е на първо място с над 10 % циганско население, което се равнява на около 750 000 човека.

21 July 2017

Защо не ви питат?

Защо не ви питат?

В Ямбол има едни млади хора, чиято дейност няма да я видите в много национални медии. Изненадващо е с какво са се заели - още миналата година законно са инициирали първия местен референдум против настаняването и разселването на нелегални мигранти в област Ямбол. Събрали са подкрепата на 21 000 граждани от областта, които са се подписали за инициирането на референдум, ямболии ги подкрепят и твърдо стоят зад настояването да има местно допитване.

06 July 2017

Коментари


Специален коментар