СМЕСЕН MAGAZINE - Нещата, които искате да знаете.

Петър Курумбашев: Изслушването на Мария Габриел „мина луксозно, по европейски“

22 June 2017   0

Автор Лентата

Източник: bTV

Петър Курумбашев: Изслушването на Мария Габриел „мина луксозно, по европейски“

Предстои да бъде обявена оценката от изслушването на Мария Габриел за български еврокомисар с ресор Дигитална икономика и дигитално общество.

Вчера тя представи концепцията си по ресора пред членовете на две комисии в Европейския парламент (ЕП). Изслушването продължи повече от три часа, като след първоначалното въведение от 15 минути, имаше 25 въпроса, на които Габриел отговори на български, английски и френски език.

Днес координаторите на двете комисии ще дадат конкретна оценка за представянето ѝ. Окончателното гласуване на кандидатурата ѝ ще бъде в пленарната зала на следващото заседание на ЕП през юли.

Изслушването мина луксозно, по европейски“, коментира българският евродепутат Петър Курумбашев (БСП). Той посочи, че са били „взети мерки то да мине удобно“, като обясни, че социалистите са имали възможност да зададат само четири въпроса. „Мерките бяха взети още на ниво регламент, например аз зададох два въпроса към нашия координатор, той прецени, че единият е прекалено политически“, каза още той.

„Не искам да кажа специално, че Габриел е била пожалена, но имаше роля, че е била депутат в ЕП осем години“, каза Курумбашев

Евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ) пък посочи, че Габриел се е представила убедително, след като за кратко време е успяла да се подготви за новия си портфейл. „Очаквам оценката на координаторите да бъде много положителна“, каза той и добави, че атмосферата в залата по време на изслушването е била „усмихната и това е прекрасен сигнал за България“.

Според Курумбашев Габриел се е опитала да говори много за компромиси и не е изразила ясни позиции.

Ковачев посочи, че „опозицията е опитва да говори политически и да свързва съвсем други теми с г-жа Габриел, но сега не е моментът за това“.Виж още от СМЕСЕН MAGAZINE »

Какво се случва в Сирия? Измамата на Западните медии (ВИДЕО)

Какво се случва в Сирия? Измамата на Западните медии (ВИДЕО)

Ева Бартлет, канадска журналистка, разкрива медийната измама на Запада и лъжите за случващото се в Сирия. Тя твърди, че има изфабрикувани не само цели новини, но и източници на информация. Говори за стратегията на корпоративните медии да обслужват политически интереси и обяснява проблема - няма международни наблюдатели в Сирия, които да кажат какво наистина се случва.

20 September 2017

Валентин Вацев: Когато воюваш с паметници, си загубил битката

Валентин Вацев: Когато воюваш с паметници, си загубил битката

Какво се случва в американското общество, защо и там започна битката с паметниците, посягат ли върхушките на единственото нещо, което не трябва да се пипа в американската история и какво развитие да очакваме на това противопоставяне.

19 September 2017

Коментари


Специален коментар