Бързи новини. Понятието „Меркрон“.

Бързи новини. Понятието „Меркрон“.
25-06-2017г.
38
Радост Даскалова

Понеделник, 19.06.2017 - Кола, натоварена с оръжие, умишлено се блъска в полицейски микробус, в района на Шанз-Елизе Париж и избухва в пламъци. Инцидентът е квалифициран като „опит за терористична атака“. Извършителят е мъртъв.

Вторник, 20.06.2017 - Около девет вечерта, на централната гара в Брюксел, мъж, крещящ „аллах акбар“ се е самовзривил. Други жертви няма. Инцидентът се определя като „терористична атака“.

Сряда, 21.06.2017 - На летището във Флинт, Мичиган - Bishop International Airport, мъж, крещящ „аллах акбар“ и че отмъщава за Сирия и Ирак, е наръгал полицай. Инцидентът се третира като „заплаха от терористичен акт“ и извършителят е задържан.

Неделя, 25.06.2017 - Кола се е врязала в тълпа молещи се мюсюлмани, в Нюкасъл Обединено Кралство. Има наранени, в числото, на които и деца. Полицията е арестувала 42 годишна жена. Започва да прилича на война между религиите.

За тази седмица - толкова.

-----

Текат разговорите на британски представители с ЕС, относно Брексита. Тереза Мей е направила щедро предложение - на 3 милиона граждани от ЕС да бъдат дадени пълни права, като в замяна 1 милион британци получат такива в ЕС. Предложението е било отхвърлено от Меркел. Не разбирам високомерието на Меркел - Обединеното Кралство е прекрасен пазар за немските производства и се говори, че Германия би изгубила 18 хиляди работни места, ако не изнася коли в Британия.

-----

Тази седмица се проведе знаменитата реч на Кралицата за откриване на новия парламент. Пищната церемония, обаче, беше посъкратена, поради тревогите на Кралицата - съпругът й беше приет в болница предната нощ, със сериозен възпалителен процес.

----

Шегата на седмицата е понятието „Меркрон“. Визира се бъдещият тандем Меркел-Макрон, които щели да поведат Европа напред, след брексита. След като британците вече не им се мотаят в краката и пречат - тандемът ще отправи европейските бъднини в едно светло русло. Е, „ще поживеем, ще видим“ - както обичат да казват руснаците.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.