Актуално! - Актуални публикации

Кенеф, а не държава...

04 July 2017   0

Автор Лентата

Автор: Irini Zikidis, Фейсбук

Кенеф, а не държава...

Една държава, в която се бият лекари и учители е кенеф, не държава.

Не знам кога точно всеки нещастник си повярва, че може безнаказано да вдигне ръка срещу онзи, който спасява живота му или учи детето му, но повсевместната разруха на ценностите тук е особено видима.

Баща ми беше лекар с огромен стаж. За цялата му практика като хирург и онколог, имаше само един случай, в който пиян пациент ударил две медицински сестри и започнал да буйства в хирургията. Баща ми чул писъците, изскочил от кабинета си и полудял. Първо набил пациента, ама така го бил, че онзи скимтял, когато половин час по-късно се опитвали да го измъкнат изпод лекарската кушетка, където баща ми го бил наврял с юмруци и ритници. После лично му зашил раните. А после онзи човек идвал с майка си и баща си вкъщи да се извинява и да иска прошка от баща ми.

Аз лично много обичам тази история, колкото и политнекоректна да е тя.

Мисля, че всяко лечебно заведение трябва да има охранители с бухалки и вериги и жална му майка на всеки, който посегне на медицинско лице.Виж още от Актуално! »

Фалшивите хора

Фалшивите хора

Всичко ни е фейк. Зеленчуците са фейк, сиренето ни е фалшиво, гърдите са от силикон, устните от хиалурон, зъбите са протези. Тенът е от солариум. Настроението зависи от наркотика. И оплождането е изкуствено! Съзнателно заменяме всяко нещо с негов алтернативен еквивалент.

23 July 2017

Триградска епитафия

Триградска епитафия

На Преображение морето взима жертви. Морето на безразличието изхвърли едно момче, до неумолимата паст на триградското чудовище, което няма отвърстие. Чудовище, точно копие на гълтащото ни безотпадно, всеядно общество. Жертва, бутнала с автомобила на баща си други жертви. И падаме, като плочки в паянтово домино. Кълвем се и се убиваме групово и поединично. Губим децата си доброволно - пращайки ги да "стават хора" в старите демокрации и неосъзнато, като жертви на унеса ни, проспивайки възможността да ги направим човеци чрез примера си.

23 July 2017

Коментари


Специален коментар