Актуално! - Актуални публикации

Кенеф, а не държава...

04 July 2017   0

Автор Лентата

Автор: Irini Zikidis, Фейсбук

Кенеф, а не държава...

Една държава, в която се бият лекари и учители е кенеф, не държава.

Не знам кога точно всеки нещастник си повярва, че може безнаказано да вдигне ръка срещу онзи, който спасява живота му или учи детето му, но повсевместната разруха на ценностите тук е особено видима.

Баща ми беше лекар с огромен стаж. За цялата му практика като хирург и онколог, имаше само един случай, в който пиян пациент ударил две медицински сестри и започнал да буйства в хирургията. Баща ми чул писъците, изскочил от кабинета си и полудял. Първо набил пациента, ама така го бил, че онзи скимтял, когато половин час по-късно се опитвали да го измъкнат изпод лекарската кушетка, където баща ми го бил наврял с юмруци и ритници. После лично му зашил раните. А после онзи човек идвал с майка си и баща си вкъщи да се извинява и да иска прошка от баща ми.

Аз лично много обичам тази история, колкото и политнекоректна да е тя.

Мисля, че всяко лечебно заведение трябва да има охранители с бухалки и вериги и жална му майка на всеки, който посегне на медицинско лице.Виж още от Актуално! »

Набийте го на кол, просто е

Набийте го на кол, просто е

Трябва да го знаете това, поне хората в образованието трябва да са наясно. Че когато утре във вашия час циганин ви извади кол, вероятно ще да сте го предизвикали с лошо дискриминационно отношение. Вероятно го мразите само защото е циганин, а той всъщност е възпитано и интелигентно момче. Просто е изключително честолюбиво и лесно пали. Но заради това не трябва да му проваляме живота, нали. Да го оставим да се изучи на спокойствие, като му създадем подкрепяща среда.

21 September 2017

Коментари


Специален коментар