Актуално! - Актуални публикации

Бързи новини. Човекът от Третия свят.

12 July 2017   0

Автор Радост Даскалова

Бързи новини. Човекът от Третия свят.

В Северна Ирландия, където снощи се проведе традиционният народен празник на Единадесетата нощ, датиращ от 1690 и характерен с изграждането на клади, на които се изгаря всичко омразно, са горели покрай символите на Шин Фейн и знамето на ЕС. Индикациите за народните настроения са кристално ясни.

---

Главният преговарящ за брексита, от страна на ЕС - Мишел Барние, е заявил, че ще преговаря само и единствено с Тереза Мей. Заявлението е направено, поради опитите на ръководителите на Лейбъристката партия и Шотландия да се включат в тези преговори. Видяла жабата, че подковават вола, та и тя си вдигнала крака, да я подковат - така реагираше баба ми, в такива конфузни ситуации. И интересно - когато вкарваха държавите ни в този съюз, всичко стана толкова лесно, с някакъв държавнически подпис, и никой не ни пита, и никой не възрази, а при излизане толкова проблеми се появиха. Не е истина направо!

---

Макрон лобира за Олимпиада в Париж през 2024. Мисля, че на фона на предстоящата среща с Тръмп и растящия дефицит на Франция, това му е най-малката грижа и „всичката Мара втасала“, но той си знае.

---

Първата гейска, мюсюлманска сватба се състоя в Обединеното Кралство. Двамата млади, от бангладешки произход, оттогава насам са обсипани с гневни писма на мюсюлмани - те смятат, че такъв брак е несъвместим с тяхната религия. Получава се парадокс - мюсюлманите се стремят към тази държава, ползват облагите й, но не приемат правосъдието й, нито демокрацията, нито нравите й. Получава се, че е лесно да извадиш човека от третия свят, но не можеш да извадиш третия свят от него. А, когато държава и религия са в сблъсък, нищо добро няма да произлезе.

---

Лондонските зевзеци вече титуловат кмета си Садик Хан - Садистик Хан.Виж още от Актуално! »

Фалшивите хора

Фалшивите хора

Всичко ни е фейк. Зеленчуците са фейк, сиренето ни е фалшиво, гърдите са от силикон, устните от хиалурон, зъбите са протези. Тенът е от солариум. Настроението зависи от наркотика. И оплождането е изкуствено! Съзнателно заменяме всяко нещо с негов алтернативен еквивалент.

23 July 2017

Триградска епитафия

Триградска епитафия

На Преображение морето взима жертви. Морето на безразличието изхвърли едно момче, до неумолимата паст на триградското чудовище, което няма отвърстие. Чудовище, точно копие на гълтащото ни безотпадно, всеядно общество. Жертва, бутнала с автомобила на баща си други жертви. И падаме, като плочки в паянтово домино. Кълвем се и се убиваме групово и поединично. Губим децата си доброволно - пращайки ги да "стават хора" в старите демокрации и неосъзнато, като жертви на унеса ни, проспивайки възможността да ги направим човеци чрез примера си.

23 July 2017

Коментари


Специален коментар