Актуално! - Актуални публикации

Бързи новини. Човекът от Третия свят.

12 July 2017   0

Автор Радост Даскалова

Бързи новини. Човекът от Третия свят.

В Северна Ирландия, където снощи се проведе традиционният народен празник на Единадесетата нощ, датиращ от 1690 и характерен с изграждането на клади, на които се изгаря всичко омразно, са горели покрай символите на Шин Фейн и знамето на ЕС. Индикациите за народните настроения са кристално ясни.

---

Главният преговарящ за брексита, от страна на ЕС - Мишел Барние, е заявил, че ще преговаря само и единствено с Тереза Мей. Заявлението е направено, поради опитите на ръководителите на Лейбъристката партия и Шотландия да се включат в тези преговори. Видяла жабата, че подковават вола, та и тя си вдигнала крака, да я подковат - така реагираше баба ми, в такива конфузни ситуации. И интересно - когато вкарваха държавите ни в този съюз, всичко стана толкова лесно, с някакъв държавнически подпис, и никой не ни пита, и никой не възрази, а при излизане толкова проблеми се появиха. Не е истина направо!

---

Макрон лобира за Олимпиада в Париж през 2024. Мисля, че на фона на предстоящата среща с Тръмп и растящия дефицит на Франция, това му е най-малката грижа и „всичката Мара втасала“, но той си знае.

---

Първата гейска, мюсюлманска сватба се състоя в Обединеното Кралство. Двамата млади, от бангладешки произход, оттогава насам са обсипани с гневни писма на мюсюлмани - те смятат, че такъв брак е несъвместим с тяхната религия. Получава се парадокс - мюсюлманите се стремят към тази държава, ползват облагите й, но не приемат правосъдието й, нито демокрацията, нито нравите й. Получава се, че е лесно да извадиш човека от третия свят, но не можеш да извадиш третия свят от него. А, когато държава и религия са в сблъсък, нищо добро няма да произлезе.

---

Лондонските зевзеци вече титуловат кмета си Садик Хан - Садистик Хан.Виж още от Актуално! »

Набийте го на кол, просто е

Набийте го на кол, просто е

Трябва да го знаете това, поне хората в образованието трябва да са наясно. Че когато утре във вашия час циганин ви извади кол, вероятно ще да сте го предизвикали с лошо дискриминационно отношение. Вероятно го мразите само защото е циганин, а той всъщност е възпитано и интелигентно момче. Просто е изключително честолюбиво и лесно пали. Но заради това не трябва да му проваляме живота, нали. Да го оставим да се изучи на спокойствие, като му създадем подкрепяща среда.

21 September 2017

Коментари


Специален коментар