Актуално! - Актуални публикации

Ямбол срещу мигрантите

14 July 2017   0

Автор Мария Петрова

Ямбол срещу мигрантите

Какво се случва с референдума в област Ямбол?

Това е разговор с председателя на Изпълнителния комитет, инициирал местния референдум -  Цветан Ревански пред fakti.bg.

След като ямболии поискаха да има местно допитване по въпроса за нелегалните мигранти – съдът им го спря. Те обаче обжалваха.

След като Административен съд Ямбол не уважи жалбата на ИК, решението на съда е обжалвано и във Върховния административен съд.

Върховните магистрати се произнесоха: Отменят  решение на  Административен съд-Ямбол, който се произнесе ПРОТИВ провеждането на местното допитване.

За съжаление, точно по това дело лъснаха порочните действия, извършвани от местната или партийна власт в област Ямбол - как влияят на правораздавателните органи, които са назначавани от тях и може би се налага да изпълняват техни нареждания, което сочи каква манипулация не само е вършена, но и каква манипулация може да бъде извършвана против гражданите.

С тези действия на ямболски съд и управниците се доказва, че хората са важни за тях само по време на избори…

Доказва се и това, че те не искат гражданите  да се произнасят по въпроси, които пряко ги касаят. Не желаят гражданите да вземат нещата в свои ръце и да контролират властта.

Казват, че когато падаш от високо е най-болезнено. Това е моментът, в който проличава, че колкото и да  дерибействаш  на местно ниво, колкото и да се опитваш да манипулираш подчинените си, справедливост има.

За съжаление, интересите на Ямбол защитиха магистратите чак в столицата, а не тези, които би трябвало да го правят на място -  местните политиците и  Административен съд Ямбол.

Сега делото се връща отново в Съда и е редно да чакаме ,че този път магистратите  ще отсъдят  според закона и най-важното  – те да защитят  интересите  на гражданите, заявени чрез техните подписи за провеждане на местен референдум.Виж още от Актуално! »

Фалшивите хора

Фалшивите хора

Всичко ни е фейк. Зеленчуците са фейк, сиренето ни е фалшиво, гърдите са от силикон, устните от хиалурон, зъбите са протези. Тенът е от солариум. Настроението зависи от наркотика. И оплождането е изкуствено! Съзнателно заменяме всяко нещо с негов алтернативен еквивалент.

23 July 2017

Триградска епитафия

Триградска епитафия

На Преображение морето взима жертви. Морето на безразличието изхвърли едно момче, до неумолимата паст на триградското чудовище, което няма отвърстие. Чудовище, точно копие на гълтащото ни безотпадно, всеядно общество. Жертва, бутнала с автомобила на баща си други жертви. И падаме, като плочки в паянтово домино. Кълвем се и се убиваме групово и поединично. Губим децата си доброволно - пращайки ги да "стават хора" в старите демокрации и неосъзнато, като жертви на унеса ни, проспивайки възможността да ги направим човеци чрез примера си.

23 July 2017

Коментари


Специален коментар