Актуално! - Актуални публикации

Ямбол срещу мигрантите

14 July 2017   0

Автор Мария Петрова

Ямбол срещу мигрантите

Какво се случва с референдума в област Ямбол?

Това е разговор с председателя на Изпълнителния комитет, инициирал местния референдум -  Цветан Ревански пред fakti.bg.

След като ямболии поискаха да има местно допитване по въпроса за нелегалните мигранти – съдът им го спря. Те обаче обжалваха.

След като Административен съд Ямбол не уважи жалбата на ИК, решението на съда е обжалвано и във Върховния административен съд.

Върховните магистрати се произнесоха: Отменят  решение на  Административен съд-Ямбол, който се произнесе ПРОТИВ провеждането на местното допитване.

За съжаление, точно по това дело лъснаха порочните действия, извършвани от местната или партийна власт в област Ямбол - как влияят на правораздавателните органи, които са назначавани от тях и може би се налага да изпълняват техни нареждания, което сочи каква манипулация не само е вършена, но и каква манипулация може да бъде извършвана против гражданите.

С тези действия на ямболски съд и управниците се доказва, че хората са важни за тях само по време на избори…

Доказва се и това, че те не искат гражданите  да се произнасят по въпроси, които пряко ги касаят. Не желаят гражданите да вземат нещата в свои ръце и да контролират властта.

Казват, че когато падаш от високо е най-болезнено. Това е моментът, в който проличава, че колкото и да  дерибействаш  на местно ниво, колкото и да се опитваш да манипулираш подчинените си, справедливост има.

За съжаление, интересите на Ямбол защитиха магистратите чак в столицата, а не тези, които би трябвало да го правят на място -  местните политиците и  Административен съд Ямбол.

Сега делото се връща отново в Съда и е редно да чакаме ,че този път магистратите  ще отсъдят  според закона и най-важното  – те да защитят  интересите  на гражданите, заявени чрез техните подписи за провеждане на местен референдум.Виж още от Актуално! »

Набийте го на кол, просто е

Набийте го на кол, просто е

Трябва да го знаете това, поне хората в образованието трябва да са наясно. Че когато утре във вашия час циганин ви извади кол, вероятно ще да сте го предизвикали с лошо дискриминационно отношение. Вероятно го мразите само защото е циганин, а той всъщност е възпитано и интелигентно момче. Просто е изключително честолюбиво и лесно пали. Но заради това не трябва да му проваляме живота, нали. Да го оставим да се изучи на спокойствие, като му създадем подкрепяща среда.

21 September 2017

Коментари


Специален коментар