Ямбол срещу мигрантите

Ямбол срещу мигрантите
14-07-2017г.
48
Мария Петрова

Какво се случва с референдума в област Ямбол?

Това е разговор с председателя на Изпълнителния комитет, инициирал местния референдум -  Цветан Ревански пред fakti.bg.

След като ямболии поискаха да има местно допитване по въпроса за нелегалните мигранти – съдът им го спря. Те обаче обжалваха.

След като Административен съд Ямбол не уважи жалбата на ИК, решението на съда е обжалвано и във Върховния административен съд.

Върховните магистрати се произнесоха: Отменят  решение на  Административен съд-Ямбол, който се произнесе ПРОТИВ провеждането на местното допитване.

За съжаление, точно по това дело лъснаха порочните действия, извършвани от местната или партийна власт в област Ямбол - как влияят на правораздавателните органи, които са назначавани от тях и може би се налага да изпълняват техни нареждания, което сочи каква манипулация не само е вършена, но и каква манипулация може да бъде извършвана против гражданите.

С тези действия на ямболски съд и управниците се доказва, че хората са важни за тях само по време на избори…

Доказва се и това, че те не искат гражданите  да се произнасят по въпроси, които пряко ги касаят. Не желаят гражданите да вземат нещата в свои ръце и да контролират властта.

Казват, че когато падаш от високо е най-болезнено. Това е моментът, в който проличава, че колкото и да  дерибействаш  на местно ниво, колкото и да се опитваш да манипулираш подчинените си, справедливост има.

За съжаление, интересите на Ямбол защитиха магистратите чак в столицата, а не тези, които би трябвало да го правят на място -  местните политиците и  Административен съд Ямбол.

Сега делото се връща отново в Съда и е редно да чакаме ,че този път магистратите  ще отсъдят  според закона и най-важното  – те да защитят  интересите  на гражданите, заявени чрез техните подписи за провеждане на местен референдум.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.