Актуално! - Актуални публикации

Бързи новини. „Смърт за превратаджиите!“

17 July 2017   0

Автор Радост Даскалова

Бързи новини. „Смърт за превратаджиите!“

Днес, в 7.15 часа по Гринуич, започва първият кръг от преговорите по брексита. Главен преговарящ от страна на ЕС е Мишел Барние, а от страна на Обединеното Кралство е Дейвид Дейвис. По всичко личи, че предстоят яростни пазарлъци, с неясен изход. Но, каквото и да ви говорят, пак, както винаги, става дума за пари. Много пари, които някой не иска да дава, а друг иска да взема и то постоянно. Цялата ситуация прилича на шумно бракоразводно дело - лакомата съпруга иска да изпие кръвчицата на богатия си съпруг на всяка цена, само защото той е имал глупостта да се ожени за нея.

---

ЕС смъмри Ердоган относно смъртното наказание. Ердоган усилено се опитва да го наложи. „Нас не ни интересува какво мисли Ханс, а какво мисли Ахмет за смъртното наказание.“ - заяви той на многохилядния митинг в Истанбул. Лошото е не в завръщането на смъртното наказание - не се и съмнявам, че изроди, педофили и убийци не заслужават живот. Лошото е, че то ще бъде използвано от Ердоган да се разправи с участниците в преврата. Горките войничета! Тълпата е ревала: „Смърт за превратаджиите!“

---

Австралийската външна министърка, Джули Бишоп, остро е критикувала Тръмп за забележката му относно Жената на Маркон - Бриджит. „Тя е в много добра форма!“ - коментирал Тръмп. За българското ухо, забележката звучи невинно, но за западняка тя е доста груба, да не кажа обидна - така се коментира състоянието на много възрастни хора. Подтекстът е: „Ах, колко си стара, обаче, ето на! - още си жива.“

---

Атаките в Лондон, със заливане с киселина, се увеличават неимоверно. Вътрешната министърка Амбър Рууд, настоява за увеличаване на наказанието за това престъпление, до най-високота степен - „доживот“. Защото и жертвите на такива престъпления остават увредени доживот. Не знам дали това ще спре киселинните атаки - в много от културите, живеещи в Лондон, такова отмъщение е норма. Лично аз, понеже в съседната къща живееше „самотна майка“ от Ямайка, съм треперила да не предизвикам с нещо ненавистта й и да стана жертва на киселинна атака. В някои мюсюлмански култури пък - това е наказанието за женско вироглавство. Така че - като събереш сто народа да живеят заедно, културното обогатяване дебне отвсякъде.

---

Висши италиански, държавнически фигури плашат Европа, с емигрантска вълна. Истината е, че Италия е препълнена с бежанци от Африка и правителството е склонно да им раздаде европейски паспорти по бързата процедура и да ги пусне да идат, където им сърце иска - кеф им Германия, кеф им Франция. Имам предложение - директно емисари да ходят из Африка и да раздават европейски паспорти. Така поне няма да се налага да ги спасяваме в морето, бедните бежанци - направо си хващат самолета и отиват по живо по здраво, където са си намислили. Една такава „безудавническа“ технология. Ти да видиш!

---

Десет години от налагането на забраната върху тютюнопушенето в UK. Вестниците са пълни с бравурни статии - та как почти два милиона са отказали цигарите, та какви закони и забрани са произлезли от забраната, та втора и трета ръка пушене, та пасивно пушене. Направих си труда да изчета почти всички статии по темата - само комсомолски рапорти как са намалели пушачите. Нито дума какво е постигнато в здравна посока, нито дума за целта на упражнението - за какво беше всичко това? Къде са им отчетите, статистиките за намалели заболявания? Има ли вече доказателства, че тежките заболявания спадат? Мълчат като пукали и се тупат в гърдите с успехи къде и какво били забранили и само с половин уста намекват, че сърдечно-съдовите заболявания са спаднали с десетина процента. Дрън-дрън, че пляс цялата работа.

Яжте, пийте, пушете, правете секс и си живейте живота - така или иначе всички сме смъртни и ще умрем.Виж още от Актуално! »

Набийте го на кол, просто е

Набийте го на кол, просто е

Трябва да го знаете това, поне хората в образованието трябва да са наясно. Че когато утре във вашия час циганин ви извади кол, вероятно ще да сте го предизвикали с лошо дискриминационно отношение. Вероятно го мразите само защото е циганин, а той всъщност е възпитано и интелигентно момче. Просто е изключително честолюбиво и лесно пали. Но заради това не трябва да му проваляме живота, нали. Да го оставим да се изучи на спокойствие, като му създадем подкрепяща среда.

21 September 2017

Коментари


Специален коментар