За пред света: „демокрация“ вместо „аллах акбар“

За пред света: „демокрация“ вместо „аллах акбар“
20-07-2017г.
67
Лентата

Тръмп спря официално помощта на ЦРУ за "умерената" опозиция в Сирия и тази новина, прочетена в Ройтерс, ме накара да пищя от кеф рано сутринта.

В интерес на истината, американският президент започна да намалява въоръжаването и финансирането на "умерената опозиция" в Сирия почти веднага след идването си на власт.

Преди броени месеци, благодарение на тази косвена подкрепа, сирийската армия успя да проведе едновременно две големи операции срещу ИДИЛ - при Палмира и на изток от Алепо.

Шест години Сирия и светът бяха жертва на нечувана, мръсна манипулация, инициирана от политиците и имплементирана от медиите.

Шест години милиарди и милиарди бяха налети в експерти, журналисти, опиниън лидери, които бълваха пропаганда, че "умерените опозиционери" в Сирия са нещо готино, нещо куул, нещо като хипстери с брада, борещи се срещу кръволока Aсад.

Шест години ни правеха на глупаци, когато истината може да избоде очите на всеки, който поне малко се заинтересува какво става в Сирия. Единствената силна, структурирана и организирана алтернатива на Асад в Сирия бяха крайните ислямисти. Войната не беше анти-асад срещу про-асад, а ислямистки режим срещу светска държава, па била тя донякъде авторитарна.

Нашите грантови носители на експертиза и охранени журналисти така и не се сетиха, че евентуална загуба на Асад в Сирия би имала катастрофални последствия. За разлика от Египет, където силната армия успя да неутрализира ислямистите, в Сирия армията е на страната на Асад и при нейното унищожаване "умерените опозиционери", които спокойно можем да наричаме ислямистки екстремисти, щяха да установят шериат. За разлика от Саудитска Арабия, където има тоталитарна ислямистка диктатура, но където населението е хомогенно, Сирия е една пъстра мозайка от различни етноси и религии, което автоматично означава, че една ислямистка сунитска диктатура щеше да доведе до геноцид над милиони хора, а на един хвърлей място от България и Европа щяхме да си имаме шериат.

През септември 2015 генерал Остин хвърли бомба пред американския естаблишмънт, като рапортува, че "умерената опозиция в Сирия се състои от 4-5 души", за които са били похарчени над петстотин милиона долара, а останалите стотици обучени и финансирани от САЩ бойци директно след обучението са положили клетва пред Ал Кайда и ИДИЛ, барабар с американското оръжие. Знаете ли какво се случи след тази шокираща новина? Нищо. Мейнстрийм медиите и грантовата интелигенция я заглушиха с фейк новини за зверства на Асад, който за кеф избива деца със зарин, а белите каски ги спасяват с голи (хехе) ръце.

Междувременно великите сили организираха едно спешно ребрандиране на джихадистите - удариха им по една баня и бръснач, смениха чаршафа с костюм, скриха кървавия нож, с който са рязали глави на неверници, и ги научиха да казват пред медиите „демокрация“ вместо „аллах акбар“.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.