Актуално! - Актуални публикации

Екологът Тома Белев: Защо Цацаров не е повдигнал все още обвинения за заменките на гори?

11 August 2017   0

Автор Лентата

Екологът Тома Белев:  Защо Цацаров не е повдигнал все още обвинения за заменките на гори?

Тома Белев излезе с позиция в социалната мрежа по повод изказването на главния прокурор Цацаров в Каварна, където гостува за откриването на Районна прокуратура.

„Трябва да търсим оптимално решение, при което и птиците да са цели, и хората да могат да съществуват, но при цялото ми уважение към природата - с предимство към хората“ – каза главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров, цитиран от Радио „Фокус” . Той посочи, че вероятно границите на приетия план на "НАТУРА 2000" са спорни, като тепърва предстои това да бъде установено от Прокуратурата. 

А ето и реакцията на еколога Белев:

„Айде и Цацаров почна да разбира от граници на защитени територии. Вместо да се прави на специалист еколог, какъвто не е, и да оспорва експертизата на БАН, на над 500 професори и доктори от БАН и университетите, на Националния съвет за биологично разнообразие и на European Topic Centre for Nature Conservation, по-добре главният прокурор да каже защо не е повдигнал още обвинения за заменките на гори и не е поискал възстановяването им. Да не би да чака да изтекат давностните срокове? Защото точно в защитените зони на Калиакра бъка от заменки, при това с хиляди декари гори и земи.

Защото това му изявление много прилича на действия на българската прокуратура срещу решението на Европейския съд. Явно цялата свинска пасмина се е нагрухала с имоти на Калиакра щом и Цацаров почна да говори антиевропейски.“Виж още от Актуално! »

ЧЕРНА СТАТИСТИКА, ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ
ИЛИ ВОЙНА...

ЧЕРНА СТАТИСТИКА, ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ ИЛИ ВОЙНА...

27 ноември 2009 – 26 души загиват, а 90 са ранени при бомбен атентат срещу "Невски Експрес" в Русия. 18 юли 2012 – атентат на летището в Бургас, България срещу израелски туристи. Загиват 5 човека и около 35 са ранени. 15 април 2013 – атентат по време на маратона в Бостън, САЩ. Загиват 6 човека и около 280 са ранени.

18 August 2017

Коментари


Специален коментар