Лили Иванова с нов албум с 11 песни и с корица – портрет от художника Васил Горанов

Лили Иванова с нов албум с 11 песни и с корица – портрет от художника Васил Горанов
24-08-2017г.
431
Лентата

Проектът включва 11 песни, от които 8 са новосъздадени и 3 са с нов аранжимент.

2 от композициите – “Този миг” и “Дали” са на Веселин Веселинов-Еко, който за първи път пише музика за Лили Иванова. Музиката на една от песните пък създава друг изключителен музикант и композитор – Живко Петров. След съвместната си работа по аранжиментите на целия реперотар от концерта в зала “Арена Армеец” през 2012 година, песента “Обичай ме!” е втората творческа среща между Лили Иванова и Живко Петров.

Автор на текстовете и на трите песни е поетът, певец и актьор Стефан Вълдобрев.

Останалите нови песни в албума са създадени от вече доказани творчески колаборации – две от  композициите (“Вкусът на греха” и “Дантелената примка на нощта”) са по музика на Ангел Дюлгеров и текстове на Росен Кукошаров.

Запазените тандеми *музика и текст* на Огнян Енев и Мартин Карбовски в “Едната любов”, Красимир Гюлмезов и Явор Кирин в “Стъклени стени”, на братята Милен и Росен Кукошарови в “Каданс”, дават силна заявка за песни, които публиката ще припознае като свои.

Освен напълно новите 8 песни, в диска са включени “Ти дойде” с автор на музиката Красимир Гюлмезов  и текст на Явор Кирин и “Защо не сме едни и същи” по музика на Найден Андреев и текст на Асен Ошанов - и двете в нови аранжименти на Ангел Дюлгеров.

Последна в албума е песента “Другото лято” по музика на Александър Бръзицов и текст на Явор Кирин, в аранжимент на Живко Петров и изпълнение на живо от концерта на Лили Иванова на 22.11.2012 година в зала “Арена Армеец”.

Песните “Защо не сме едни и същи” и “Другото лято” са в памет на композиторите Александър Бръзицов и Найден Андреев.

Записите на гласа на Лили Иванова са направени в Ray Studio от Ангел Попов, смесването на цялата продукция е на Димитър Ганчев и Янко Генов, а мастерингът е направен в Larrabee Studios в Америка от Michelle Mancini.  Продуцент на диска е Лили Иванова.

За първи път в дискографията на Лили Иванова излиза албум без никакъв графичен знак по него. Лицето на обложката няма изписано нито име на проекта, нито име на изпълнителя, а е художествен портрет на артиста oт художника Васил Горанов. Снимките в книжката към албума  са на Васил Къркеланов, а цялостното графично оформление и дизайн на проекта е на Диляна Такова.

Албумът ще се продава ексклузивно в магазинната мрежа на “Лидл България”, по време на концертите на Лили Иванова, както и в платформите за музика itunes.com и spotify.  

***

1. Дали
м. и ар. Веселин Веселинов-Еко, т. Стефан Вълдобрев

2. Този миг
м. Веселин Веселинов-Еко, т. Стефан Вълдобрев, ар. Ангел Дюлгеров

3. Едната любов
м. Огнян Енев, т. Мартин Карбовски, ар. Ангел Дюлгеров
 

4. Дантелената примка на нощта
м. и ар. Ангел Дюлгеров, т. Росен Кукошаров

5. Вкусът на греха
м. Ангел Дюлгеров, т. Росен Кукошаров, ар. Живко Петров

6. Обичай ме!
м. и ар. Живко Петров, т. Стефан Вълдобрев

7. Каданс
м. Милен Кукошаров, т. Росен Кукошаров, ар. Ангел Дюлгеров
 

8. Ти дойде
м. Красимир Гюлмезов, т. Явор Кирин, ар. Ангел Дюлгеров
 

9. Стъклени стени
м. Красимир Гюлмезов, т. Явор Кирин, ар. Красимир Гюлмезов и Ангел Дюлгеров
 

10. Защо не сме едни и същи
м. Найден Андреев, т. Асен Ошанов, ар. Ангел Дюлгеров
 

11. Другото лято
м. Александър Бръзицов, т. Явор Кирин, ар. Живко Петров
(на живо от зала “Арена Армеец”, 22.11.2012)

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.