Равносметката.

Равносметката.
27-08-2017г.
56
Гост-автор

Във Видин бежански центрове няма. Самите ние сме превърнати в бежанци и мигранти. Половината вече избягаха, или бяха прокудени.

И чужди терористи няма. Терористи са собствените ни управници. И без войни, природни бедствия и епидемии, селата и градовете ни са като след бомбардировки. Войница - 46 жители. Ботево - 38 жители, Симеоново - 42 жители, Въртоп - 39 жители, Гайтанци - 37 жители, Търняне - 88 жители, Пешаково - 34 жители, Долен Бошняк - 29 жители... това са една трета от селата в община Видин.

И другите са на това дередже - обезлюдени и умиращи. Средна възраст - над 75 години.

Официално сме най-бедната община в Европа.

Предполагам, че сме по бедни от някои общини в Сирия, Афганистан и Ирак. Последните десет години ни управляват БСП и ГЕРБ. Кметът на БСП бе отстранен заради повдигнати обвинения, а предишният кмет от ГЕРБ е с ефективна присъда от 4 години затвор за корупция. Сегашният кмет от ГЕРБ върви по стъпките му с бодра крачка. Буда ги подбира по собствените си критерии.

Крадлъка, схемаджийството и корупцията са превърнати в стил на управление.

Всички партии са се вплели в едно зловредно статукво с едничка цел - оглозгане на последните парченца жива плът от общината.

Разбрахме, че на три хиляди мигранти имало един лекар, няколко фелдшера и медицински сестри.

Тук един личен лекар обслужва няколко населени места, които посещава веднъж седмично. По селата дори магазини няма. Карат и им продават хляба от камиони.

А автобусът пътува в понеделник и събота. Тук владее стабилността. Бизнес, търговия, индустрия - всичко е в стабилна кома, смачкано от корупцията, алчността и некадърността на управниците ни.

На територията на общината бяха затворени над 40 училища, но във Видин има отворени седем партийни офиса. Това са най-печелившите дружества.

След десет години територията ще е свободна. И управляващата ни мафия ще може да си реши въпроса със заселването на мигрантите.

Град пустиня. Няма надежда, няма мечти. Но си имаме политици.

Това е нашата чума. Но все още има непримирими. И когато се дигнем ни последвайте. Да се преборим с чумата, с мафията, която убива народа, градовете, селата  и държавата ни.

БОЕЦ водим тази битка. За Истината, Справедливост и Възмездие.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Автор: Г.Георгиев

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.