Обвиняват ни в ислямофобия...

Обвиняват ни в ислямофобия...
30-08-2017г.
23
Лентата

Интересна статия на тема “Защо ислямофобията е толкова опасна”.

Едно внушително количество хора като че ли отказват да ползват мозъка си по предназначение и да синтезират двата проблема: от една страна имаме няколко поколения неинтегрирани мигранти, а от друга - няколко милиона ударна доза от същите, само че новодошли. Лежат си на опорката “ама терористите са местни”. Ми добре бе, местни са, ама не се чувстват местни, чувстват се преди всичко мюсюлмани, а не европейци.

Не приемат историята ти, културата ти, обичаите ти, навиците ти, считат ги за аморални и презрени от бога, на който те се кланят, и в името на който убиват.

Тоест, хем не можеш и не знаеш как да интегрираш милиони мюсюлмани, хем се досамозаливаш (досамоубиваш) с още няколко милиона, като допълнително усложняваш и без това нерешените си половинвековни проблеми.

Друг грозен аспект на същия казус е активното участие на Запада (вече и на нашата китна родина) в подпалването и разрушението на Близкия Изток чрез въоръжаването на съмнителни групировки, които после се оказват я Ал Кайда, я мюсюлмански братя.

Какво се случва?

Превръщаш целия регион в разплискано лайно и накрая те заливат милиони бежанци от там. А ти, след като вече си обявил, че мултикултуралимът е провал, продължаваш да поддържаш пожара там и в същото време заявяваш, че ще приемеш всички нуждаещи се от цялата планета в неработещата ти система.

А безобразно слаби експерти, арогантни любители на статистиката, от която хал хабер си нямат и полезни идиоти ни призовават да мислим с разни тъпи заклинания от типа: “аз не мога да приравня бежанец на терорист и ислямът не е проблем”. дрън дрън. и всичко това на фона на невероятния възход на радикалния, Салафитски ислям, който прониква навсякъде и във всички мюсюлмански общности, включително и в Европа.

И какво можем да очакваме от синтеза на тези няколко фактора, чиито връзки малоумниците не виждат или не желаят ние да видим?

Нова хармония или експлозивна, неконтролируема смес, която тепърва ще ни подпали?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.