Lidl маха кръстове от опаковките си в цяла Европа, защото „уважава разнообразието“...

Lidl маха кръстове от опаковките си в цяла Европа, защото „уважава разнообразието“...
02-09-2017г.
258
Лентата

Германският гигант Lidl е заличил кръстовете от снимките на известната църква „Анастасис“ в Санторини, Гърция, които са ползвани за опаковане на различни продукти.

Снимките на една от най-известните църкви в света са част от опаковката на гръцко кисело мляко с марка – Eridanous.  Същата компания предлага сирене, мусака и ядки.

Говорител на дребните търговци, който отговаря за десетки магазини из цяла Европа заяви по случая – „Ние избягваме използването на религиозни символи, защото не искаме да изключваме ничии вярвания. Ние сме компания, която уважава разнообрзието и това обяснява дизайна на тези опаковки.“.

Рационалното обяснение за премахването на християнските символи от опаковките обаче започва да куца, когато направите по-подробна проверка и видите – множество продукти, които са сертифицирани като „халал“.

Тоест, храни, за които животните са заклани според противоречиви ислямски религиозни изисквания, така че храната да бъде подходяща за благочестиви мюсюлмани...

Някои от тези продукти имат лога и картинки с минарета и сгради, типични за ислямската архитектура...

Новината за премахнатите кръстове в Лидл идва малко след като друга германска верига магазини – Aldi – бе сложила бележка на една от касите си, че на нея не се продва алкохол, тъй като човекът на касата е мюсюлманин...

А каква е ситуацията с българската брошура на Лидл?

Вижте сами.

Кръстовете са заличени. В християнска България и християнска Гърция, от снимката на една от най-иконичните църкви в света са маханти кръстовете.

И това не се счита за двоен стандарт и дискриминация.

Но нали знаете какво щеше да стане, ако от снимка с джамия бяха махнали полумесеца?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.