За ислямизирането на Европа

За ислямизирането на Европа
06-09-2017г.
54
Лентата

Казусът „Лидл“ раздели хората на няколко групи:

- християни, искрено засегнати от изтриването на свещен за тях символ;

- атеисти, които не се вълнуват от религиозна символика и цялата драма стана повод за упражняване на остроумието им;

- и пазарни фундаменталисти, за които корпоративните интереси оправдават рекламното послание и не мислят, че е станало кой знае какво;

Аз не спадам към нито една от тези групи.

За мен случката с премахнатите кръстове е само един дребен, логичен детайл от една глобална тенденция, създадена, наложена и обгрижена от либерализма през последното десетилетие. Тенденцията да се омаловажи, отрече и отхвърли християнската идентичност на Европа. Аз самата не съм вярваща или практикуваща християнка, но съм европейка до мозъка на костите си, а Европа е изградена върху постиженията на християнската цивилизация. Християнската, не мюсюлманската.

Абсурдът се състои в това, че мултикултурализмът, който предполага РАВНОПОСТАВЕНОСТ на различните култури, всъщност е странно избирателен и винаги в полза само на една конкретна религиозна общност.

Все повече ми се струва, че мултикултурализмът, който така усилено ни пробутват, е само параван зад който се насърчават други, по същество монокултурни процеси, или да го кажа направо - ислямизиране на Европа.

Разбира се, абсолютно е възможно аз да съм преминала границите на здравословния скептицизъм и да ме е шибнала параноята. Много мои читави и наистина умни приятели са ми казвали, че действително яко ме пере тока на тема радикален ислям, че обикновено ясната ми визия за света рязко се замъглява и че опасенията ми са напразни. Но аз наистина така виждам нещата. Вероятно това е и причината толкова много да се вълнувам от събитията в Сирия.

Мисля, че докато Западът се самоубива, вкарвайки чумата в сърцето си, сирийците са онези, които се борят за нашата цивилизация и които не пуснаха джихада да се разпространи от Сирия в Турция, а оттам в България.

Шеста година Сирия прави онова, което Западът не може - стои на пътя на радикалния ислям.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.