Явлението Tinder. Какъв е шансът ви да си намерите жена? (ПРОУЧВАНЕ + ГРАФИКИ)

Явлението Tinder. Какъв е шансът ви да си намерите жена? (ПРОУЧВАНЕ + ГРАФИКИ)
07-09-2017г.
94
Лентата

Tinder е новата „селска вечеринка“. Tinder е по-модерно напоследък от всеки чат, сайт за запознанства и социална мрежа, защото за 1 път се появи платформа, която най-конкретно дефинира идеята, че си пишеш с някого, за да се харесаш с него. Да излезеш на среща. И така нататък...

За хората под 25 години, това е най-естественият начин да си търсят половинки или партньори за секс. Твърде малко обаче са анализите на това явление, вече станало масово.

Затова Lentata.com ви предлага едно подробно проучване върху явлението Tinder, където се говори за „икономиката“ на тази платформа. А какво е богатството на участниците там? Ами - да имат лайкове.

Така че, вижте какво показва статистиката – кой има шанс да е успешен в Tinder, кой как се оценява социално и заради външния вид, и какво значение има как изглеждаш, за да срещнеш....любовта, секса или, каквото там си решил да търсиш в Tinder в зависимост от това дали си мъж или жена.

И ще видите, мъжете май са доста прецакани в случая...

Преводът на това изследване е от Worst-Online-Dater и представлява експеримент, наречен - „Tinder - количествено социално-икономическо проучване“.

***

Резюме

Това проучване е направено, за да се измери количествено социалните и икономическите перспективи на мъжете, основаващи се на процента на жените, които биха ги "харесали".

Събраните данни от женските Tinder бяха статистически анализирани, за да се определи неравенството в икономиката на Tinder. Установено е, че най-ниските 80% от мъжете (по отношение на привлекателността) се състезават за най-ниските 22% от жените, а най-високите 78% от жените се конкурират за топ 20% от мъжете. Коефициентът ''Джини'' за икономиката на Tinder, се базира на проценти ''лайкове'', които бяха изчислени на 0.58.

Това означава, че икономиката на Tinder има повече неравенство от 95.1% от всички национални икономики в света. В допълнение беше установено, че човек със средна привлекателност би бил "лайкнат" от приблизително 0,87% (1 от 115) от жените на Tinder.

Въведение

В предишния ми пост научихме, че в Tinder има голяма разлика в броя "лайкове", които един привлекателен човек получава срещу един непривлекателен човек. Исках да разбера тази тенденция в по-количествен план (също така, доста харесвам графики). За да направя това, реших да разгледам Tinder като икономика и да я изучавам като икономист (социо-икономист). Тъй като нямах никакви горещи Tinder срещи, имах достатъчно време да направя изчисленията (така че не е нужно вие да ги правите).

Tinder икономика

Първо, да дефинираме икономиката на Tinder. Богатството на икономиката се определя количествено по отношение на нейната валута. В по-голямата част на света валутата е пари. В Tinder валутата е "лайк". Колкото повече ''лайкове'' имате, толкова повече богатство имате в екологичната система Tinder.

Богатството в Tinder не се разпределя равномерно. Атрактивните момчета имат повече богатство в икономиката на Tinder (получават повече "лайкове") от непривлекателните момчета. Това не е изненадващо, тъй като голяма част от екосистемата се основава на физическата форма. Може да се очаква неравномерно разпределение на богатството, но има по-интересен въпрос:

Каква е степента на това неравномерно разпределение на богатството и как се сравнява това неравенство с другите икономики?

За да отговорим на този въпрос, първо ще се нуждаем от някои данни (и нека да го анализираме).

Tinder не предоставя статистически данни или анализи за употребата на членове, така че сама трябваше да събирам тези данни. Най-важните данни, от които се нуждаех, бяха процентите на мъжете, които тези жени предпочитаха да "лайкват". Събрах тези данни, като интервюирах жени, които бяха "лайкнали" фалшивия профил на Tinder, който създадох. Попитах ги няколко въпроса за употребата на Tinder, докато те смятаха, че говорят с привлекателен мъж, който се интересува от тях. Събирането на данни по този начин е етично оспорвано в най-добрия случай (и много забавно), но за съжаление нямах друг начин да получа необходимата информация.

Предупреждения (прескочете този раздел, ако просто искате да видите резултатите)

В този момент бих искала да не споменавам няколко предупреждения за тези данни. Първо, размерът на извадката е малък (само 27 жени са интервюирани). Второ, всички данни се отчитат самостоятелно. Жените, които отговориха на въпросите ми, биха излъгали за процента момчета, които "харесват", за да ме впечатлят (фалшив супер горещ Tinder) или да се окажат по-селективни.

Това пристрастие към самоопределяне определено ще доведе до грешка в анализа, но има данни, които предполагат, че информацията, която събрах, има известна доза валидност.

Например, една скорошна статия в "New York Times" посочва, че при един експеримент жените средно достигат 14% "лайкове". Тези сравнения варират благоприятно от данните, които събрах, показващи средно 12% "лайкове".

Освен това отчитам само процента "лайкове", а не истинските мъже, които "харесват". Трябва да предположа, че жените обикновено намират същите мъже за  привлекателни. Мисля, че това е най-големият недостатък в този анализ, но в момента няма друг начин да се анализират данните.

Съществуват и две причини да се смята, че полезни тенденции могат да се определят от тези данни, дори и при този недостатък.

Първо, в предходния ми пост видяхме, че привлекателните мъже се справят еднакво добре във всички възрастови групи на жените, независимо от възрастта на мъжа, така че до известна степен всички жени имат подобен вкус по отношение на физическата привлекателност. На второ място, повечето жени могат да се съгласят, ако един човек е наистина привлекателен или наистина непривлекателен. Жените са по-склонни да не са съгласни относно привлекателността на мъжете в средата на икономиката.

Както ще видим, "богатството" в средната и долната част на икономиката на Tinder е по-ниско от "богатството" на "най-богатия" (по отношение на "лайкове"). Следователно, дори ако грешката, въведена от този недостатък е голяма, тя не би трябвало значително да повлияе на общата тенденция.

Добре, достатъчно разговори. (Стоп - време е за данни)

Данните

Както вече споменах, средната жена "лайква" 12% от мъжете на Tinder. Това обаче не означава, че повечето мъже ще бъдат "лайкнати" с 12% от всички жени, които "лайкват" в Tinder. Това би станало само ако "лайкванията" бяха равномерно разпределени. В действителност, най-ниските 80% от мъжете се борят за най-ниските 22% от жените и 78% от жените се борят срещу 20% от мъжете. Тази тенденция можем да видим на Фигура 1. Зоната в синьо представлява ситуацията, при която жените са по-склонни да "лайкват" мъжете. Розовата зона представлява ситуацията, при която мъжете са по-склонни да "лайкват" жените. Кривата не се спуска надолу линейно, а вместо това пада бързо след топ 20% от мъжете. Сравнявайки синята с розовата област, можем да видим, че по случайно взаимодействие между женските и мъжките Tinder, мъжете вероятно "лайкват" жените 6,2 пъти по-често, отколкото жена "лайква" мъж.

Също така можем да видим, че разпределението на благата за мъжете в икономиката на Tinder е доста голямо. Повечето жени само "лайкват" най-атрактивните момчета. Как можем да сравним икономиката на Tinder с други икономики?

Икономистите използват два основни показателя за сравнение на разпределението на благата на икономиките: кривата на Лоренц и коефициента на Джини.

Кривата "Лоренц" е графика, показваща дяла на общия доход или богатство, възприет от долния x % от хората. Ако богатството беше равномерно разпределено, графиката щеше да показва линия от 45 градуса. Сумата, на която кривата се извива под линията на 45 градуса, показва степента на неравенство в богатството. Фигура 2 показва кривата на Лоренц за икономиката на Tinder в сравнение с кривата на разпределението на доходите в САЩ от преди няколко години .

Кривата на Лоренц за икономиката на Tinder е по-ниска от кривата за американската икономика. Това означава, че неравенството в разпределението на богатството на Tinder е по-голямо от неравенството на доходите в американската икономика. Еднопосочните икономисти определят тази разлика чрез сравняване на коефициента на Джини за различните икономики.

Коефициентът "Джини" е число между 0 и 1, където 0 съответства на перфектното равенство, където всеки има същия доход (проклятие) и 1 съответства на перфектното неравенство, когато един човек има всички доходи и всеки друг има нулев доход (нека ядат торта). В момента САЩ имат един от по-високите коефициенти на Джини (най-голямо неравенство в доходите) на всички най-големи световни икономики на стойност 0.41. Коефициентът на Tinder ''Джини'' е още по-висок при 0.58. Това може да не изглежда като голяма разлика, но всъщност е огромна. Фигура 3 сравнява разпределението на приходите на ''Джини'' за 162 държави и добавя икономиката на Tinder към списъка. Коефициентът ''Джини'' на САЩ е по-висок от 62% от световните държави. Икономиката на Tinder има по-висок коефициент на ''Джини'' от 95,1% от страните в света. Единствените държави, които имат по-висок коефициент на ''Джини'' от Tinder, са Ангола, Хаити, Ботсуана, Намибия, Коморските острови, Южна Африка, Екваториална Гвинея и Сейшелските острови.

Какво означава всичко?

От тези данни можем да направим прогноза за процента на жените в Tinder, които вероятно ще "лайкнат" мъж, въз основа на неговата привлекателност. Тази графика е показана на фигура 4. Забележете, че оста и е в логаритмична скала и кривата е сравнително линейна. Това означава, че кривата има висока корелация с експоненциално прилягане. Следователно, можете да прецените нивото си на привлекателност, ако "лайквате" всички момичета и да следите процента на момичетата, които ви ''лайкват" с просто уравнение:

привлекателност% = 16,8 * ln(like%) + 52.3

Според последния ми пост, най-привлекателните мъже ще се харесат приблизително само на 20% от всички жени в Tinder. Този брой е нисък поради комбинация от фактори, включително жени, които не използват редовно сайта, фалшиви профили, сплашване и някои вариации в това, което най-пикантните жени смятат за привлекателно. В голямата схема на нещата 20% успех може да доведе до голям брой съвпадения много бързо. Така че привлекателните момчета могат да се справят доста добре с помощта на Tinder (поздравления).

За съжаление, този процент намалява бързо, когато слизате в обхвата на привлекателността. Според този анализ един човек със средна привлекателност може да очаква да се хареса само на по-малко от 1% от жените (0,87%) . Това се равнява на 1 "лайк" за всеки 115 жени. Добрата новина е, че ако се харесвате само на няколко момичета на Tinder, не бива да го приемате лично. Не е задължително да сте непривлекателен. Можете да бъдете средно привлекателен и все пак да се харесате само на няколко процента от жените на Tinder. Лошата новина е, че ако не сте в най-горните ешелони на богатството (от лайкове) на Tinder (т.нар. привлекателност), няма вероятност да имате голям успех с помощта на Tinder. Вероятно ще бъде по-добре просто да отидете в бара или да се присъедините към някой спортен отбор.

От друга страна, не се полагат много усилия, за да плъзнете надясно...

(Значи казвате, че имам шанс 1 на 115? )...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.