За веру и освобождения

За веру и освобождения
18-09-2017г.
64
Николай Фенерски

Екатерина Захариева, за която някои казват, че била страдала от далтонизъм, заминала била за Щатите и няма да мисли тя вече за нас, имаше такава чалга едно време, помните ли я, Вале, Вале, Вааалее... трябва да стане Кате, Кате, Кааатеее, какво направи, Кате.

И отива значи нашата министърка да й сверят часовника, но тя носи със себе си копие от доклада, който нейното правителство, не моето, е изготвило. Аз правителство си нямам. С русофобския доклад под мишничка тя ще бъде почерпена, след това потупана по рамото, може и по други части, а накрая ще бъде и надлежно инструктирана за бъдещи действия срещу тази зловеща черна заплаха, идваща от страната на ботоксовото джудже.

Филофобите, обичащи да мразят и фобофилите, мразещи да обичат, вкупом получиха нощна полюция след доклада за заплахата от джуджето, което позира с хваната риба.

Но филофобите и фобофилите за разлика от него ще се хванат за каквото имат, а те нямат много. За палците може да се хванат. Тая стойка на тях много им пасва и я обичат извънредно през последните години. Чудя се що така думата „либерал“ е претърпяла такава огромна промяна от 1885 година до днес? И може ли един днешен либерал да мисли с мислите на един тогавашен либерал? Като кажеш комунист, става ясно, ограничен лумпен с голям апетит за власт. А като речеш либерал, нищо не се разбира. Нима има по-голям либерал от мене? Нима не обичам свободата повече от всичко? Но само Истината ни прави свободни. Карай да върви.

Надменността на руснаците днес е симптом. Реакция на предизвикателство, отправено към тях преди двайсетина години. Сякаш ревнуват, че сме ги подценили. Мислехме, че са капитулирали окончателно и предстои разграбване докрай ала Елцин.

Но в генетиката руска е запазена оная гениалност, която опитаха да изтребят и изкоренят ленинистите-сталинистите.

Русия винаги ще разполага с ресурс за възстановяване. За разлика от нас. Ние сме на доизживяване. И основно заради избора, който сме направили. Аз не съм го направил, направиха го правителствата, които не бяха мои. Само беснеят в моята страна, без да може никой да ги спре. Направиха избора вместо мнозина от нас. И ни втълпяват много упорито, че бил единственият правилен.

Нещата са чернобели. Европа – добро, Русия – зло. А Турция какво е? А Щатите?

Надменността руска е много неприятна. Когато дойде руски турист в хотела, всички са на тръни – каква ще е претенцията на тая мамаша този път? Претенции да искаш от тях. И все сравняват, и все недоразбрали, и все закъсняващи, и все онеправдани. Симптом е на имперското мислене, което не получава достатъчно признание. Ще им мине.

Има обаче нещо, което всички се правят, че не виждат. Българският език днес е производен от старобългарския. А руският език днес е леко изменен старобългарски. Връзките между Русия и България са от Средновековието и са много дълбоки и непоклатими.

След Освобождението руската царска администрация изгражда първите български институции. Това царско влияние зло ли е? Българският народ в рамките на Османската империя е по-свободен от руските крепостни селяни. Може би тая особеност руските царски политици не я отчитат.

Комунизмът е заразата, която сътворяват в немска лаборатория жидовете и я пускат да унищожава Изтока. И унищожава. И унищожава.

Днес западните шизофреници твърдят, че всички ние тук на Изток сме совки – хомо совиетикуси, които живеят единствено в спомена от доброто комунистическо време. Тъпа мисъл. Че аз да не се казвам Станишев? Щото ние можем да четем. И Симеон Радев четем. И други неща също така. И там хората са написали какво е Русия, какво е русофил и какво е либерал. Това, което не постигнаха с Берлинския договор, ще го постигнат днес чрез НАТО и антибългарските си министри на България.

Мене никой не ме пита тогава искам ли НАТО. Онзи жид рева в телевизора от умиление, че е прецакал България.

А аз разпечатвах на принтера у дома листовки на А4 – НАТО ВЪН! И други подобни. И ги лепях нощем по стени и стълбове. После в града се носеха слухове, че го правят хард комунягите от БКП, когато вече тая партия беше маргинализирана, щото новата им се казваше БСП. По-върл антикомунист от себе си не познавам, братя и сестри. По-върл съм дори от Иво Беров. Но искам да си ползвам междоушието по предназначение. Дадено ми е с тази функция по подразбиране.

Филофобите и фобофилите в момента се гърчат от кеф, че тяхната министърка е в Щатите и там ще получи следващия пакет от мерки, които да приложи, като се върне. Те са малоумни тия фобофили. Те не влизат в църква. Не слушат докрай Светата Литургия. И не подозират, както не го подозират, между другото, и наглите руски туристи, че във всяко градче и селце, където се служат служби в неделя и на празници, звучи непрекъснато една и съща молитва:

„Блаженопочившаго освободителя нашего императора Александра Николаевича и всех войнов, падших на поли брани за веру и освобождения отечества нашего, да помянет Господ Бог во царствии Своем.“

Докато звучи тая молитва, всички тези министри еднодневки и други подлоги на терористите от НАТО ще бъдат обречени на провал.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.