Ако Лукойл затвори.....

Ако Лукойл затвори.....
01-12-2022г.
0
Васил Василев

От ДъБъ предложили държавата да секвестира бургаската рафинерия, ако Лукойл изпълни заканата си да спре работата, щом не може да изнася горива. Така било станало в Сицилия и Германия. 
Това е малко съмнително, защото и двете страни са огромни пазари за горива и надали имат нужда да изнасят излишъците. Причината може да е друга и несъотносима към нашия случай.
Знаем, че бургаската рафинерия работи на непрекъснат цикъл и е необходимо определено количество суров петрол на денонощие, за да може да функционира. Освен това петролът трябва да е руски, тип Урал. Всеки друг петрол, без сериозен, многомесечен ремонт на инсталациите, ще предизвика аварии и трудно поправими щети. 
Да видим какво ще стане, ако нашите глупаци приемат англо-американския натиск, изразен чрез ДъБъ :
1. Като реакция на секвестирането Лукойл може да прекрати доставките и да каже : Оправяйте се. Много добре знаят, че не можем да се оправим. 
2. Дори да продължат да ни захранват с Урал, поради технологията на производство ние ще произведем огромни ненужни нам количества горива, които пак няма да ни разрешат да изнасяме. Нали се получават от руски петрол ? Какво ще ги правим ? Ще ги съхраняваме докато от чешмите почне да тече дизел ли ? 
3. От ДъБъ май се присламчват към ДПС. Прикритата цел изглежда е Бургас да затвори, ние да купуваме горивата от Турция - с поне 30-ина % по-скъпо и да текат комисионки и контрабанда. 
4. Турция ще ни продава пак преработени от руски петрол горива, но те вече няма да напомнят за Кремъл. 
Ако това е успех , ДъБъ са ударили в десетката.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.