Андрей Райчев: Не е проблемът как говорят политиците, а какво говорят - това плаши

Андрей Райчев: Не е проблемът как говорят политиците, а какво говорят - това плаши
28-05-2023г.
0
Лентата

Записът, който пусна Радостин Василев, много шокира, но не толкова със съдържанието, а с формата. Не е проблемът как говорят политиците, а какво говорят - това плаши. ПП не разбират отношенията си с Бойко Борисов. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ социологът Андрей Райчев.

„Бойко Борисов не се стремеше да влезе във властта, а се стремеше да преговаря. Той взе каквото имаше да вземе от тази сделка, а именно да излезе от изолация“, добави той.

Според Райчев друга грешка на ПП е, че решават да увеличат властта си непропорционално на подкрепата си - това е „преяждане с власт“.

„В момента Борисов няма никаква цел, а се отпуска на креслото и чака да види какво ПП ще направят. Но те нямат разумен ход“, смята той.

Социологът коментира възможните ходове на ПП:

„До няколко дни президентът трябва да даде втория мандат и когато това се случи, ПП имат три възможности - да се върне мандатът при връчването му, завеждат акад. Николай Денков, който да се опита да състави правителство или завеждат някой друг, различен кандидат за премиер от акад. Денков“.

Райчев предполага, че вторият вариант е по-вероятен – Денков да се опита да състави експертен кабинет. 

Социологът отбеляза и основната грешка на Кирил Петков - че той залага политически на модела “Зеленски” - любимец на запада, вместо да заложи на модела “Орбан”, каквото искат българите.

Източник: БНТ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.