Поредна руска провокация – или поредна русофобска партенка за 24 май?

Поредна руска провокация – или поредна русофобска партенка за 24 май?

Преди години умувах тук защо Трети март, макар и голям наш празник, не е подходящ за национален празник, защото ни разделя на русофили и русофоби. И защо вместо него 24 май трябва да ни бъде национален празник, защото обединява българите, пък и ни свързва с други близки народи. Така мислеха и много други. Да, но българските десни запретнаха ръкави да отровят и 24 май и го превърнат в кален терен за схватки на русофили и русофоби.

Божков: Ритон от иззетата ми колекция вече се продава на свободния пазар

Божков: Ритон от иззетата ми колекция вече се продава на свободния пазар

Става въпрос за ритон, който миналата година е закупен от галерия в Лондон. Той е иззет от българските власти на 2 март т.г., а от миналата седмица е бил пуснат за продажба на свободния пазар. Според Божков този пример "е достатъчно показателен за отношението към културно-историческото наследство от властимащите".

Лицевото разпознаване по света

Лицевото разпознаване по света

В своята най-доброкачествена форма, технологията за разпознаване на лице е удобен начин за отключване на вашия смартфон. На държавно ниво обаче, разпознаването на лица е ключов компонент на масовото наблюдение и вече редовно се докосва до половината от световното население.

Борба срещу корупцията?!

Борба срещу корупцията?!

В държава, в която институции като ДАНС, КПКОНПИ, ПРБ, АДФИ, НАП и др. се използват за бухалка срещу всеки, посмял да повдигне неудобен за управляващите въпрос, да не се подчини, а още повече да разкрие случаи на злоупотреби и корупция, борбата срещу корупцията, обрича този човек, ако не на смърт, то на живот, в страх за близките му хора и борба за ежедневно оцеляване. Както ви е известно обаче малко са свободните в България медии, които не се страхуват да отразят неудобно за статуквото мнение и сигнали за злоупотреби и корупция. Когато има такова отразяване обаче, вместо компетентните органи да започнат разследване, медията става обект на нападки, подигравки и преследване.

Само 10 нови случая на COVID-19 и без жертви (ВИДЕО)

Само 10 нови случая на COVID-19 и без жертви (ВИДЕО)

Нови десет заразени с коронавирус са регистрирани в страната ни за изминалите 24 часа, съобщиха на редовния си сутрешен брифинг от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. От тях четирима души са приети за лечение в болница. Сред заразените са и две деца - на 4 и на 13 години, от София, които не са настанени в лечебно заведение.