"Голият" протест

"Голият" протест

Френски лекар се съблече гол, в знак на протест срещу липсата на достатъчно предпазни средства за медиците, които се борят в момента с Ковид-19. Повече от 600 френски лекари, обединени в групата С19, подадоха колективен иск срещу премиера Едуард Филип и вече бившата здравна министърка - Анес Бюзен. Френските лекари смятат, че в момента се “лъже на държавно ниво”.

Безумният капан, в който сами се натресохме

Безумният капан, в който сами се натресохме

От 2 седмици сме в извънредно положение, карантини и блокади. Трупове по улиците няма, даже в болниците и моргите няма, но икономиката вече умира...Ако си мислите, че ще си бачкате спокойно home office и всичко това няма да ви засегне лично, помислете пак… Колкото по-дълго се търкаляме вкъщи, толкова по-вероятно е връщането в офисите за много хора да се окаже само за връчване на уведомление за съкращение...

SARS-CoV-2 и COVID-19: Най-важните изследователски въпроси

SARS-CoV-2 и COVID-19: Най-важните изследователски въпроси

COVID-19, причинен от тежък респираторен синдром, наречен SARS-CoV-2, е глобален проблем. Тук изтъкваме най-важните изследователски въпроси, свързани с предаване на вируси, диагностика, лечение, разработка на ваксина и произход на вируса.

Пълен абсурд!

Пълен абсурд!

На 26.03.2020 г. прокурор от СРП е образувал досъдебно производство за това, че търговец е продавал предпазни средства на цена над определената или преди да е определена или утвърдена по установения ред, престъпление по чл. 225, ал. 6 от НК. Деянието е извършено в условията на обявено извънредно положение на територията на Република България.

Разочарование за любителите на конспирации

Разочарование за любителите на конспирации

Бил съм в Китай почти месец на обмен. Изобщо не ме изненадва, че всичко тръгна оттам. Преди години прекарах почти месец в университета Джъдзян в град Ханджо . Сега ще ви разкажа впечатленията ми и защо нямах търпение да се върна в Европа.