Устройство за почистване на океана – вече в действие

Устройство за почистване на океана – вече в действие

Плаващият бон най-накрая задържа отломки от голямото тихоокеанско сметище, казва създателят му. Бонът почиства отпадъци, вариращи по размер от изхвърлена рибарска мрежа и автомобилни гуми до миниатюрни пластмасови чипове.

Агресията на безсмисления феминизъм (ВИДЕО)

Агресията на безсмисления феминизъм (ВИДЕО)

Тя се казва Анна Довгалюк от Русия. И обвинява мъжете в метрото за „агресия между половете“. Феминистката обяснява, че сместа, която излива върху слабините на мъжете в метрото, оставя трайни петна. Студентката по право е пръскала многократно вода, смесена с белина, върху слабините на мъжете в метрото, за да се справи с „разкрачването“ на мъжете, което тя счита за обиден и дискриминационен акт.

ДОБРЕ ДОШЛИ ... НИКЪДЕ (ВИДЕО)

ДОБРЕ ДОШЛИ ... НИКЪДЕ (ВИДЕО)

Това е филм за циганите в България. Направен от чужденци. Ние десетилетия наред правим филми за циганите в България... За гетата, за мръсотията, за нищетата и оставените мръсни, боси деца, за неграмотността, за горенето на гуми, за боклуците, за блок 20 и невъзможността на тия хора да живеят като съседите си, не от малцинството... Ето ви сега една гледна точка отвън. Българските цигани, видяни от проминентни чужди хора.

Свободата на словото убива

Свободата на словото убива

Владислав Апостолов за статия в NY Times: Най-известната медия в света с поредна отвратителна и опасна атака срещу свободното слово. Не, тези мултимилиардни организации не са боклучави платформи за тиранична пропаганда. А авторът изобщо не е типичният резистър и подчовек, които би написал подобна гнусотия с тиквено лате в анемичната ръчичка и пусишапка на празната тиква. NYT стана ПИК за либерални покемони :) Това заглавие влиза директно в залата на срама на дистопичната woke епоха.