Ред и пълна свобода!

Ред и пълна свобода!

Предлагаме пълна свобода в темите, стига да се спазват някои правила: в невисокосна година е забранено да се пише против Бойко, във високосна - може! Ако пишеш против Бойко, се забранява да пишеш и против Мая Манолова. Против Мая Манолова се пише само в последната четвърт фаза на Луната, стига да не духа северозападен вятър.

Самоубийствено живеем

Самоубийствено живеем

Ние си мислим, че в началото на третото десетилетие на 21 век сме станали по-модерни, по-развити, по-умни и по-разумни в сравнение с хората, живели преди 2, 4, 6, 8 и .т.н. века. Нищо подобно – в главното явно сме си все същите! Ние си оставаме в общи линии сива маса, тълпа, първосигнални същества, повърхностни в мислите и емоциите, наивни и незадълбочени, слепи за най-главното и глухи за най-важното.

Малко игра с цифри

Малко игра с цифри

Но, дали някой си дава сметка, че българите напуснали страната и работещи в чужбина /около 2,5 милиона/, ако се завърнат в родината си, ще са безработни или поне половината от тях. Ако приемем, че само един милион и половина от тях останат безработни, то това са 1 500 000 / 200 000 = 7,5 или 7,5 х 6,7% или 50,25% отгоре или 50,25 + 6,7 = 56,95%. Следователно, безработните Българи спрямо България са над половината население.