Въпрос на светоглед.

Въпрос на светоглед.

Може лесно да се сметне - в София има регистрирани над 830 хил. автомобила. Активно се движат половината. В празници по магистрала "Тракия" тръгват най-малко 100 хил. Разпръснати са в рамките на ден, от предишната вечер, следваща сутрин, но има поне 60-70 хил., които тръгват в рамките на няколко часа.

Христос Воскресе!

Христос Воскресе!

Първо в "Св. Седмочисленици", после до "Св. Неделя", после Руската църква. Обикалях ги за два часа, някъде пълно, блъсканица, някъде не можеше да се влезе. Влизаха и гамени, говореха на висок глас и разстройваха службата. "Св. Александър Невски" беше недостъпен, заобиколен с прегради и милиция, там ходеха само с пропуски, раздадени от синода. Там ходеха и дипломати, гръцки туристи, затова беше охраната и пропуските.

Защо машинното гласуване предизвика недоволство?

Защо машинното гласуване предизвика недоволство?

Възрастни хора, естествено, няма да искат да гласуват така. За тях ще се правят изключения, ама ще се окаже, че процентът на изключенията е много висок. А онези, които не знаят как да гласуват машинно, ще се налага хора от секционната комисия да им показват, и това в някои райони дори на София ще бъде начин да се манипулурат гласовете им.

За мажоритарните избори

За мажоритарните избори

Мажоритарен район чужбина означава да се установи колко българи живеяат в чужбина, и да се районира светът - примерно: САЩ - 4 мандата, Германия - 1 мандат, Великобритания - 1 мандат, Испания - 4 мандата, Гърция 4 мандата, Италия - 3 мандата и т. н. Може ли някой да направи това? Как ще ги изчисли и районира?