Вие сте расисти, драги либерали!

Вие сте расисти, драги либерали!

Напоследък много мои Фейсбук приятели ми пращат публикации на самообявили се демократи-либерали, които си намятат пелерината на всички познати на хомо сапиенс добродетели, приписват ги на идеологията, в която те сляпо и истерично се идентифицират, и още по-злобно описват всички други извън тази тяхна идеологическа секта като врагове на човечеството

Тома Биков: Карикатура на диктатор

Тома Биков: Карикатура на диктатор

Бяхме загубили усета си за нормалност. Дотолкова свикнахме с абсурда, че за всяко нещо започнахме да ходим при премиера – за волейбола, за горите, за футбола, за киното, за театъра... И вярваме, че той ще помогне. Единствената надежда е, че все някога ще се събудим и ще си спомним, че този човек е българският премиер. Тогава ще разберем, колко далеч и назад сме се върнали и колко усилия трябва да положим, за да наваксаме.

Ще ни отнемат ли българската роза?

Ще ни отнемат ли българската роза?

Една сутрин във Швейцария, докато се подготвям за поредния туристически ден, прещраквам дистанционното и о, що виждам? Розобер! Заглеждам се. Каналът е френски. Предаването е 30-минутно в сутрешния блок. Става въпрос за розобер в България и розобер във Франция и за "научни доказателства", че френските рози вече надминават българските по качества!