Къде потънаха 500-те милиона за ремонт на язовирите

Къде потънаха 500-те милиона за ремонт на язовирите

Какво точно извършва държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовири"? Възможно ли е фирма със 134 осигурени служители да извърши ремонтите на 418 язовира, като паралелно с това построи ударно и 13.5 км нов водопровод от Мало Бучино до Перник? Това са само част от въпросите, които възникват покрай политиката на правителството в областта на управлението на язовирите в последните три години. Действията на кабинета в сектора са, меко казано, хаотични, парите се харчат напълно непрозрачно.

Животът на комплексирания и на Божия човек

Животът на комплексирания и на Божия човек

Много пъти се наблюдава явлението в лоното на Църквата християните да „кръщават” своето комплексиране добродетел. Тоест обличат своите комплекси в мантията на етиката, на чистотата, на аскетическия дух, на безмълвния живот. И това е опасно.

Tрай си и ще ти върнем детето

Tрай си и ще ти върнем детето

Долна лъжа и манипулация на всеки един социален работник е „трай си и ще ти върнем детето, ако ли не няма да го видиш!”. Това е чисто и просто коронен номер на всеки един социален работник, за да обработи родителя, да му вземе страха, да го накара да мълчи и бавно да му забие ножа в гърба.

Зверски грабеж

Зверски грабеж

Значи, ако един човек се пенсионира на 65, трябва да живее до 87, за да си вземе всичко, което е внесъл за пенсия. Но мъжете в България получават пенсия средно по 6 години. На 70 умират. За тия 5 години живот след работа средностатистическият български мъж взема около 18 000 лева от своите пари.

Народът сменя господарите, но не и игото си

Народът сменя господарите, но не и игото си

В книгата си “Величието на обикновения народ” (Grandeur du petit peuple), дневник, писан всеки ден, френският философ и писател Мишел Онфре разказва за едногодишния бунт на “жълтите жилетки”. Откъс от него публикува “Фигаро”.